Οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν μικτές τη Δευτέρα, καθώς οι παγκόσμιοι επενδυτές προσβλέπουν στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την πολιτική αυτής της εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ήταν ελαφρώς υψηλότερα νωρίτερα, με τους βιομηχανικούς κλάδους να προσθέτουν 0,5% σε κέρδη μολύβδου, ενώ οι ανθρακωρύχοι συνέχισαν να υποφέρουν, σημειώνοντας πτώση 0,6%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης blue chip έκλεισε την περασμένη εβδομάδα σε θετικό έδαφος, αφού η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο έδειξε αιφνιδιαστική πτώση της ανεργίας.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7513.31 μονάδες αρνητικός κατά 0,54%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0,03% στις 16754.37 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε θετικό έδαφος κατά 0,22% στις 7543.14 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 30396.86 μονάδες οριακά μειωμένος κατά 0,02%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 10191.1 μονάδες αρνητικός κατά 0,31%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών στη Wall Street άλλαξαν ελάχιστα στις αρχές της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας αυτής της εβδομάδας με την ελπίδα για μηνύματα για το πότε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια.

Οι αγορές στην Ασία-Ειρηνικό παρουσίασαν σημαντική απόκλιση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι κινεζικές μετοχές υποχώρησαν μετά τα στοιχεία που έδειξαν επίμονες αποπληθωριστικές πιέσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, λόγω της χαμηλής εγχώριας ζήτησης.

Οι ιαπωνικές μετοχές εκτινάχθηκαν καθώς οι εκτιμήσεις ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας μπορεί να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα ενισχύθηκαν.

Διαβάστε ακόμη: