Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού, αφού ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ ανέφερε ότι οι πρόσφατες υπερβολικές περικοπές των επιτοκίων, δεν θα πρέπει να ερμηνευθούν ως σημάδι ότι οι μελλοντικές κινήσεις θα είναι εξίσου επιθετικές.

Το τρέχον επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων βρίσκεται στο εύρος 4,75%-5%, ενώ οι αναμενόμενες πρόσθετες περικοπές 50 μονάδων βάσης θα οδηγήσουν το επιτόκιο αναφοράς της Fed στο 4,25%-4,5% στο τέλος του 2024.

Στην Ασία, οι traders επικεντρώθηκαν στην έρευνα Tankan της Τράπεζας της Ιαπωνίας για το τρίτο τρίμηνο, η οποία καταγράφει το επίπεδο επιχειρηματικής αισιοδοξίας μεταξύ των μεγάλων ιαπωνικών εταιρειών.

Η επιχειρηματική αισιοδοξία μεταξύ των μεγάλων ιαπωνικών κατασκευαστών διαμορφώθηκε στο +13, αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και σύμφωνη με τις προβλέψεις δημοσκόπησης του Reuters.

Αργία στην Κίνα – Ανάκαμψη 1,7% στον Nikkei

Ορισμένες ασιατικές αγορές είναι κλειστές λόγω αργίας την Τρίτη, και συγκεκριμένα η Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ και η ηπειρωτική Κίνα. Η ηπειρωτική Κίνα θα παραμείνει κλειστή για το υπόλοιπο της εβδομάδας, λόγω της αργίας της Χρυσής Εβδομάδας.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 ανέκαμψε κατά 1,73%, μετά από πτώση 4,8% τη Δευτέρα, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 1,43% την Τρίτη.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,47%, υποχωρώντας από το ιστορικό υψηλό του.

Διαβάστε ακόμη: