Το αργότερο έως την Πέμπτη (21/07), θα προκύψει η τελική δυάδα που θα απευθυνθεί στη βάση των μελών των Συντηρητικών σε όλη τη χώρα, για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τόρις και Πρωθυπουργού της χώρας.

Στις 05 Σεπτεμβρίου, θα ανακοινωθεί το όνομα του διαδόχου του Μπόρις Τζόνσον στο συνέδριο του κόμματος.

Πάντως, στη δεύτερη τηλεμαχία που διεξήχθη χθες (17/07) στο δίκτυο ITV, ο κ. Σουνάκ κέρδισε τις εντυπώσεις στη διάρκεια των λεκτικών «συγκρούσεων» με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, ενώ η Λις Τρας ενίσχυσε την δύναμή της έναντι της πρώην Υπουργού Άμυνας, Πένυ Μόρντοντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας “Οpinium”.

Μεγάλη Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ ήλθε πρώτος στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης

Το φαβορί των γραφείων στοιχημάτων και πρώην Υπουργός Οικονομικών κατάφερε να αυξήσει τη δύναμή του και πλέον, έχει λάβει θέση ισχύος, ώστε να είναι ένας από τους δύο τελικούς διεκδικητές της ηγεσίας των Συντηρητικών.

Δεύτερη ήλθε το φαβορί των δημοσκοπήσεων, πρώην Υπουργός Άμυνας και νυν Υφυπουργός Εμπορικής Πολιτικής, Πένυ Μόρντοντ, με 83 ψήφους.

Τρίτη, κατέληξε η αγαπημένη της δεξιάς πτέρυγας των Συντηρητικών, η Υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, με 64 ψήφους. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Υφυπουργός Τοπικής Διακυβέρνησης, Πίστεως και Κοινοτήτων, Κέμι Μπέιντενοκ, με 49 ψήφους. Τέλος, στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, Τομ Τούγκενχατ, με 32 ψήφους.

Τελευταία στην ψηφοφορία ήταν η Σουέλα Μπράβερμαν, η οποία αποχώρησε από την «κούρσα» της διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον.