Η ασφάλεια, η Ουκρανία και το Ιράν βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών στο Λονδίνο μεταξύ του Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ και του Ισραηλινού ομολόγου του, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ενόσω το Ισραήλ «βράζει» για τα σχέδια της κυβέρνησης για τη Δικαιοσύνη. Το πρωθυπουργικό γραφείο ανέφερε για τη συνάντηση ότι ο κ. Σουνάκ «τόνισε τη σημασία της τήρησης των δημοκρατικών αξιών που είναι το θεμέλιο της σχέσης μας, συμπεριλαμβανομένης (της τήρησης) των δικαστικών μεταρρυθμίσεων στο Ισραήλ».

Κατά τη στιγμή της άφιξης του Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Ντάουνινγκ Στριτ, εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις μεταρρυθμίσεις στο Ισραήλ. Δεύτερη ομάδα διαδηλωτών ήταν «υπέρ» των Παλαιστινίων και τρίτη, «υπέρ» του Νετανιάχου. Πολλοί φώναζαν «ντροπή» και «προδότης» κατά του επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, μετέδωσε το BBC, που συμπλήρωσε ότι η φωτογράφιση μπροστά στους δημοσιογράφους και η κοινή συνέντευξη Τύπου, ακυρώθηκαν.

Από τις αρχές του χρόνου, τα σχέδια του κυβερνητικού σχηματισμού του Μπενιαμίν Νετανιάχου για περιορισμό των εξουσιών του Ανώτατου Δικαστηρίου έχουν συναντήσει σφοδρή αντίδραση από τους πολίτες. Οι διαδηλώσεις είναι συνεχείς, ενώ, μετέχουν ακόμη και έφεδροι στρατιωτικοί, οι οποίοι έχουν αρνηθεί να λάβουν μέρος σε τακτικές ασκήσεις. Χθες (23/03), ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε ότι παραμένει «ανυποχώρητος», ενώ, πλέον, καλείται να αντιμετωπίσει και διαφωνίες μέσα στην κυβέρνηση από τον Υπουργό Άμυνας, που προειδοποιεί για επιπτώσεις στην ασφάλεια της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: