Μεγάλη νίκη φέρεται να πέτυχαν οι «προεδρικοί» του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές εκλογές που διεξήχθησαν στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέων Νομαρχιακών Επιτροπών!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες:

-Η «Κίνηση Μελών», η τάση δηλαδή των «προεδρικών», κέρδισε την πλειοψηφία στην πολύ κρίσιμη αναμέτρηση στη Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά,  αποσπώντας την από τα χέρια της «Ομπρέλας», που έδωσε μεγάλη μάχη να την κρατήσει.

-Αξίζει να σημειωθεί πως μάχη για την «Ομπρέλα» στον Πειραιά δίνει και ο Θοδωρής Δρίτσας, που βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, λόγω των δηλώσεών του για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

-Οι «προεδρικοί» κερδίζουν με μεγάλη διαφορά τη Νομαρχιακή της Ανατολικής Αττικής, όπου είχαν μια οριακή πλειοψηφία.

-Η «Κίνηση Μελών», με μπροστάρη τον Χρήστο Σπίρτζη, εξέλεξε 22 μέλη έναντι 13 μελών όλων των υπολοίπων! Στη συγκεκριμένη Νομαρχιακή, με την «Ομπρέλα» συνασπίστηκαν και η «ΡΕΝΕ» των Πάνου Ρήγα, Αντώνη Κοτσακά και Σακελλάρη, αλλά και οι βουλευτές Πάνος Σκουρολιάκος και Νάσος Αθανασίου.

-Το μεγάλο ενδιαφέρον μεταφέρεται πλέον στη Νομαρχιακή Α΄ Αθηνών, την οποία έχει υπό τον έλεγχό της η «Ομπρέλα» -και με την μεγάλη επιρροή που ασκούν βουλευτές όπως ο Νίκος Βούτσης και ο Νίκος Φίλης. Οι εκτιμήσεις είναι πως η «Ομπρέλα» θα κρατήσει υπό την επιρροή της την Α΄ Αθηνών, αλλά με απώλειες δυνάμεων.

Από τις έως τώρα εσωκομματικές εκλογές οι «προεδρικοί», σύμφωνα με τα πρώτες εκτιμήσεις,  κερδίζουν το 60% , σύμφωνα δε με κάποιες εκτιμήσεις τους –που φαίνονται πάντως υπεραισιόδοξες- και το 70%!

Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει η «Ομπρέλα» και ποια τακτική θα κρατήσει για το μέλλον στις εσωκομματικές εξελίξεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.