Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ανακατατάξεις στον κλάδο των πολυτελών ειδών σε ένα διάστημα που κατανάλωση και πωλήσεις έχουν αναζωπυρωθεί. Το νέο μέγα deal αφορά την εταιρεία Tapestry, ιδιοκτήτρια γνωστών brands όπως η Coach, η Kate Spade και η Stuart Weitzman, η οποία ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την Capri Holdings έναντι 8,5 δισ. δολαρίων.

Η Capri Holdings «αγκαλιάζει» διάσημες πολυτελείς φίρμες όπως η Versace, η Jimmy Choo και η Michael Kors.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Tapestry θα καταβάλει στους μετόχους της Capri 57 δολάρια ανά μετοχή, ποσό που μεταφράζεται σε ένα prenium ύψους 59% σε σχέση με τον μέσο όρο της αξίας της μετοχής της Capri σε επίπεδο 30 ημερών.

Η συμφωνία θα δημιουργήσει έναν νέο αμερικανικό κολοσσό στον χώρο της μόδας και των αξεσουάρ πολυτελείας, ο οποίος θα μπορεί να ανταγωνιστεί ευκολότερα τους μεγάλους ευρωπαϊκούς ομίλους, όπως η LVMH, συνδυάζοντας έξι επιτυχημένες και συμπληρωματικές φίρμες με παγκόσμια απήχηση. Θα έχει δε, συνδυασμένα έσοδα άνω των 12 δισ. δολαρίων με ενεργή παρουσία σε πάνω από 75 αγορές και περίπου 2 δισ. δολάρια προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών.

Παράλληλα από τις συνέργειες που θα προκύψουν από την ενοποίηση τους εκτιμάται πως θα επιτευχθεί εξοικονόμηση κόστους ύψους 200 εκατ. δολαρίων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Σχολιάζοντας το deal, η CEO της Tapestry, Τζοάν Κρεουσερά, επεσήμανε πως ο νέος όμιλος που θα προκύψει θα έχει το εκτόπισμα και τις δυνατότητες να προσεγγίσει πολύ περισσότερους καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο και να γίνει πολύ πιο ανταγωνιστικός στην αγορά πολυτελών ειδών.

Διαβάστε ακόμη: