Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη, επαναλαμβάνοντας τους αγώνες τους για το 2024.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones έχασε 218 μονάδες ή 0,6%. Ο S&P 500 έπεσε 0,6% και ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,7%.

Αρκετά ονόματα τεχνολογίας κέρδισαν το ενδιαφέρον την Τρίτη.

Η τιμή της Unity Software μειώθηκε 3% μετά την δήλωσε η εταιρεία ότι θα απολύσει περίπου το 25% του εργατικού της δυναμικού και οι μετοχές της Netflix μειώθηκαν κατά 1,6% σε υποβάθμιση της Citi. Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν επίσης περίπου 1%.

Σε μια πιο θετική τάση, οι μετοχές της Juniper Networks κινήθηκαν ανοδικά πάνω από 20% την Τρίτη μετά από μια έκθεση Wall Street Journal δήλωσε ότι η Hewlett Packard Enterprise θα μπορούσε να ανακοινώσει μια συμφωνία για την απόκτηση της εταιρείας υλικού δικτύωσης για περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια μόλις αυτή την εβδομάδα.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται μετά από μια ισχυρή συνεδρίαση για τις μετοχές.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite τη Δευτέρα σημείωσαν άνοδο, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας mega-cap ανέκαμψαν από την πτώση της περασμένης εβδομάδας. Οι μετοχές της Nvidia  έφτασαν σε ιστορικό υψηλό.

Η αγορά προσπαθεί πραγματικά να καταλάβει πόσες περικοπές θα έχουμε φέτος και για εμάς πιστεύουμε ότι περισσότερες μετοχές θα δουν όλα τα υψηλά επίπεδα στο τέλος του 2024“, δήλωσε ο AJ Oden, παγκόσμιος στρατηγός επενδύσεων στο JPMorgan Private Bank. “Και ο λόγος για αυτό είναι ότι πιστεύουμε ότι η τεχνολογία θα έχει ένα αρκετά ισχυρό έτος, και αυτό θα προσθέσει σε αυτό το tailwind που βλέπουμε σε μετοχές στο τέλος του έτους“.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα αναλύσουν ένα ζευγάρι βασικών αναγνώσεων πληθωρισμού για να αποκτήσουν σαφήνεια στο μονοπάτι προς τα εμπρός για περικοπές επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Δεκεμβρίου θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, ακολουθούμενος από τον δείκτη τιμών παραγωγού την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη: