Η JPMorgan Chase ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα πληρώσει 75 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια αγωγή από τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ που ισχυρίζεται ότι η τεράστια αμερικανική τράπεζα διευκόλυνε και επωφελήθηκε από τη σεξουαλική διακίνηση νεαρών γυναικών από τον μακροχρόνιο πελάτη της Τζέφρι Έπσταϊν.

Η JPMorgan δεν παραδέχτηκε καμία αδικοπραγία στον διακανονισμό, ο οποίος θα δώσει 55 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις των Παρθένων Νήσων και στις προσπάθειες της αμερικανικής επικράτειας κατά της εμπορίας ανθρώπων.

Τα υπόλοιπα 20 εκατομμύρια δολάρια θα καλύψουν τις αμοιβές των δικηγόρων που επιβαρύνουν τις Παρθένες Νήσους ως μέρος της διαφοράς στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι Παρθένοι Νήσοι δήλωσαν ότι η συμφωνία «περιλαμβάνει αρκετές ουσιαστικές δεσμεύσεις από την JPMorgan Chase για τον εντοπισμό, την αναφορά και τη διακοπή της υποστήριξης για πιθανή εμπορία ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της θέσπισης και εφαρμογής ολοκληρωμένων πολιτικών και διαδικασιών».

Η περιοχή είπε ότι 10 εκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα που ελήφθησαν θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ταμείου για την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στα θύματα του Έπσταϊν.

Η JPMorgan είπε επίσης την Τρίτη ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία με τον Jes Staley, πρώην στέλεχος της τράπεζας που ήταν φίλος με τον Έπσταϊν, για να επιλύσει τους ισχυρισμούς της JPMorgan ότι ήταν υπεύθυνος για οποιεσδήποτε αστικές ζημιές και έξοδα που σχετίζονται με δικαστικές διαφορές που σχετίζονται με τον Έπσταϊν.

Οι όροι της συμφωνίας με τον Staley είναι εμπιστευτικοί.

Η JPMorgan είπε ότι «λυπάται βαθιά» για τη σχέση της με τον Έπσταϊν, ο οποίος ήταν πελάτης από το 1998 έως το 2013.

Η Γενικός Εισαγγελέας των Παρθένων Νήσων Άριελ Σμιθ είπε ότι η συμφωνία διευθετεί ποια ήταν η πρώτη εκτελεστική ενέργεια εναντίον μιας τράπεζας για τη διευκόλυνση και το κέρδος από την εμπορία ανθρώπων.

Διαβάστε ακόμη: