Ο μεγάλος τελικός του MasterChef ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (13/6) και νικητής αναδείχθηκε ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος κερδίζει το τρόπαιο και το έπαθλο των 100.000 ευρώ.

24 υποψήφιοι ξεκίνησαν τον μαγειρικό μαραθώνιο του MasterChef 2024, αλλά ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος και η Χριστίνα Χριστοφή ήταν αυτοί που κατόρθωσαν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε κάθε απαιτητική μαγειρική δοκιμασία που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.

MasterChef τελικός: Πόσα χρήματα πήρε ο δεύτερος φιναλίστ

Ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος με τις πολλαπλές του νίκες, την επιμονή του αλλά και την υπομονή του δεν πτοήθηκε στιγμή. Πάλευε με πείσμα.

Ξεχώρισε για τις γνώσεις και τις ικανότητές του. Είπε τη δική του ιστορία μέσα από τα πιάτα του και κατάφερε να σηκώσει το πολυπόθητο έπαθλο και να κερδίσει τα 100.000 ευρώ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

Ο Λευτέρης μπήκε ως ο πρώτος αρχηγός των Γκρι και φεύγει ως ο νέος Έλληνας MasterChef.

Μάλιστα, για πρώτη φορά στο MasterChef υπάρχει έπαθλο και για τον 2ο φιναλίστ του τελικού, την Χριστίνα Χριστοφή, η οποία θα εισπράξει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Η Χριστίνα και ο Λευτέρης είχαν την τιμή και τη χαρά να αντιγράψουν δύο εξαιρετικά δημιουργικά πιάτα ενός θρύλου της μαγειρικής, που έκρινε και βαθμολόγησε τις προσπάθειές τους, του βραβευμένου με δυο αστέρια Michelin, Βάσκου chef Andoni Luis Aduriz.

MasterChef τελικός: Οι πρώτες δηλώσεις του φετινού νικητή

«Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος, σίγουρα! Πριν πω όμως οτιδήποτε άλλο, θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον θείο μου που μας έβλεπε τόσο καιρό αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει αυτό το ταξίδι όπως το τελειώνουμε εμείς τώρα. Και εύχομαι από εκεί που είναι να χαρεί όσο χαίρομαι εγώ και όλοι οι υπόλοιποι» είπε ο μεγάλος νικητής του MasterChef, με σπασμένη φωνή από τη συγκίνηση για το αγαπημένο του πρόσωπο που έφυγε από τη ζωή.

Διαβάστε ακόμη