Ο Μάρτιν Σκορσέζε εκφράζει ξανά την άποψή του για τις ταινίες της Marvel.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, ο οποίος προωθεί τη νέα του ταινία “Killers of the Flower Moon” μίλησε για τη βιομηχανία ψυχαγωγίας των κόμικς σε νέα συνέντευξή του στο GQ λέγοντας ότι «κίνδυνος είναι αυτό που κάνουν οι συγκεκριμένες ταινίες στον πολιτισμό μας».

«Θα υπάρξουν γενιές τώρα που θα νομίζουν ότι οι ταινίες είναι μόνο αυτές – ότι αυτό σημαίνει ταινίες… το πιστεύουν ήδη» τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντεπιτεθούμε πιο δυνατά. Πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση και από τους δημιουργούς ταινιών…. Πρέπει να διασώσουμε τον κινηματογράφο».

Ο Σκορσέζε είπε ότι κινηματογράφος θα μπορούσε να είναι ο,τιδήποτε, δεν πρέπει να είναι μόνον σοβαρός – για παράδειγμα η ταινία “Some Like It Hot” είναι σινεμά.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε είχε γίνει στο παρελθόν πρωτοσέλιδο, όταν είπε ότι οι ταινίες της Marvel «δεν είναι κινηματογράφος».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο περιοδικό Empire, ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει πως: «Δεν τις βλέπω αυτές τις ταινίες, της Marvel. Προσπάθησα, ξέρετε; Αλλά αυτό δεν είναι κινηματογράφος. Ειλικρινά, το πιο κοντινό πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, όσο καλοφτιαγμένες και να είναι και με τους ηθοποιούς να προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους υπό αυτές τις συνθήκες, είναι τα θεματικά πάρκα. Δεν είναι ο κινηματογράφος των ανθρώπινων όντων που προσπαθούν να μεταδώσουν συναισθήματα και ψυχολογικές εμπειρίες σε ένα άλλο ανθρώπινο ον».

 

Διαβάστε ακόμη: