Για τον λόγο που έλυσε το συμβόλαιο αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ως Captain America της Marvel μετά το Avengers: Endgame το 2019 μίλησε ο Κρις Έβανς σε συνέντευξη στο περιοδικό GQ για το τεύχος Οκτωβρίου.

«Φοβόμουν να πάρω τον ρόλο στην αρχή. Θυμάμαι στα 30 μου να αλλάζει το πώς ένιωθα στα γυρίσματα, το πώς ένιωθα προωθώντας ταινίες: λίγο περισσότερο άγχος, λίγη περισσότερη αβεβαιότητα. Πάντα καταλήγεις να αναρωτιέσαι: αυτό πρέπει να κάνω;» είπε ο 42χρονος.

Ο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός λέει ότι καθώς η φήμη του μεγάλωνε τόσο αυξανόταν το άγχος του, το οποίο μερικές φορές του προκαλούσε παράλυση. «Δεν ήμουν σίγουρος αν πλησίαζα στον εαυτό μου ή αν απομακρυνόμουν. Και κάτι μέσα μου έλεγε συνεχώς ότι απομακρυνόμουν περισσότερο – ότι κάτι σχετικά με αυτόν τον κλάδο δεν ήταν υγιές», σημειώνει.

Όσο για την απόφασή του να επιστρέψει από το Λος Άντζελες στη γενέτειρά του λίγο έξω από τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, πρόσθεσε: «Με πηγαίνει πίσω σε ένα μέρος όπου η ζωή δεν ήταν απλώς πιο απλή, αλλά σε μια εποχή όπου ήμουν πιο αγνός, υποθέτω, όπου ο εγωισμός μου και οι ανασφάλειές μου δεν ήταν τόσο ισχυρά που να πρέπει να τα καταπιέσω».

Ο Κρις παραλίγο να σταματήσει την υποκριτική λόγω του σοβαρού άγχους, το οποίο επιδεινώθηκε από το μέγεθος του εμβληματικού blockbuster. Ερωτηθείς αν θα επέστρεφε ποτέ στο Marvel Universe, απαντά: «Δεν θα πω ποτέ ποτέ, μόνο και μόνο επειδή ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Αλλά είναι επίσης πολύ πολύτιμο, κάτι για το οποίο είμαι πολύ περήφανος. Και όπως είπα, μερικές φορές δεν μπορώ να πιστέψω ότι έγινε. Και δεν θα ήθελα να καταστρέψω τη φήμη μου αν φαινόταν ότι το κάνω για το κέρδος ή αν δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες ή αν απλώς ένιωθα ότι δεν ήταν συνδεδεμένο με το πρωτότυπο».

Κρις Έβανς: Αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο έφυγε από το Captain America

Η παγκόσμια φήμη είχε αντίκτυπο στον Κρις, ο οποίος παραδέχεται ότι έχει αμφιβολίες για το αν θέλει να συνεχίσει την υποκριτική. «Θα μπορούσα να φτιάχνω έπιπλα και να είμαι ευτυχισμένος. Δεν θέλω να χάσω πολύ χρόνο σε αυτόν τον κλάδο, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά… Δεν ακούγεται σωστό. Δεν θέλω να καταλαμβάνω πολύ χώρο σε έναν κλάδο στον οποίο έχω ήδη αφιερώσει 20 χρόνια», λέει.

«Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν μου λείπει κάτι… – νομίζω ότι είμαι πολύ δυναμικός άνθρωπος. Έχω πολλή ενέργεια. Ξυπνάω νωρίς, κάνω πολλά πράγματα μέσα στη μέρα, αλλά δεν επικεντρώνονται πάντα στην υποκριτική. Μερικές φορές η ανάγνωση ενός σεναρίου είναι το τελευταίο που θέλω να κάνω», παραδέχεται.

Είναι μια περίοδος συναρπαστικών αλλαγών για τον Κρις, ο οποίος παντρεύτηκε με την 26χρονη ηθοποιό Alba Baptista, το Σαββατο. Πηγή αποκάλυψε ότι ο γάμος του ζευγαριού έγινε σε κλειστό κύκλο και οι παρευρισκόμενοι – μεταξύ των οποίων και οι συμπρωταγωνιστές του στη Marvel, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth και Jeremy Renner – κλήθηκαν να υπογράψουν δήλωση εμπιστευτικότητας, ενώ τα τηλέφωνά τους κατασχέθηκαν.

Το ζευγάρι φέρεται να σκοπεύει να διοργανώσει και μια δεύτερη γαμήλια γιορτή στην πατρίδα της Baptista, Πορτογαλία, για τα μέλη της οικογένειάς της που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη Μασαχουσέτη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για το μήνα του μέλιτος.

Τον Ιανουάριο, ο Έβανς είχε επιβεβαιώσει επίσημα τη σχέση του με την Alba σε ένα χαριτωμένο βίντεο στο οποίο ο ίδιος και η αγαπημένη του προσπαθούσαν να τρομάξουν ο ένας τον άλλον. Στη λεζάντα είπε ότι κοιτούσε πίσω στο 2022 καθώς πρόσθεσε τρία emoji με κόκκινη καρδιά, για να δηλώσει ότι αγαπάει την εκκολαπτόμενη ηθοποιό.

Διαβάστε ακόμη: