Ένα τεράστιο γιοτ αξίας τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων δολαρίων φημολογείται πως έκανε δώρο στον εαυτό του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ για τα γενέθλιά του.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει γενέθλια στις 14 Μαΐου και κλείνει τα σαράντα του χρόνια και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει όσα λεφτά χρειάζεται για να κάνει πανάκριβα δώρα στον εαυτό του, ό,τι θελήσει μπορεί να το έχει. Έτσι επέλεξε για τα γενέθλιά του ένα τεράστιο γιοτ, αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το εντυπωσιακό σκάφος, μήκους 118 μέτρων, εθεάθη να πλέει στο Port Everglades στο Fort Lauderdale της Φλόριντα, αφού έφτασε στο αγκυροβόλιό του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το κομψό πολυτελές γιοτ σχεδιάστηκε από την Espen Øino International και διαθέτει χαλύβδινες πλευρές και υπερκατασκευή από αλουμίνιο, σύμφωνα με το SuperYacht Times, όπως μεταδίδει η Sun.

Κατατάσσεται ως το 45ο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο και οι εσωτερικοί του χώροι είναι εξίσου ιδιαίτεροι αισθητικά και μοντέρνοι και έχουν κατασκευαστεί από την Zuretti Interior Design, μια εταιρεία με έδρα τη Γαλλία που ειδικεύεται στον μοναδικό σχεδιασμό γιοτ.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Λίγο μικρότερο από το γιοτ του Μπέζος

Διαθέτει αρκετούς εξωτερικούς χώρους, όπου ο ιδρυτής του Facebook θα μπορεί να χαλαρώνει με την οικογένειά του, ενώ τα εσωτερικά επίπεδα διαθέτουν γυάλινες επενδύσεις που επιτρέπουν το φυσικό φως να μπαίνει άπλετο στο εσωτερικό του. Φαίνεται, επίσης, να υπάρχει και ένα ελικοδρόμιο.

Σύμφωνα με το Superyachtfan, το γιοτ κατασκευάστηκε από τη Feadship το 2022 και μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 24 επισκέπτες, απαιτεί πλήρωμα 48 ατόμων και λέγεται ότι κοστίζει 30 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για συντήρηση και χρήση.

Ωστόσο, το κόστος δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, με τους γνώστες του κόσμου των γιοτ να αρνούνται να μοιραστούν όσα γνωρίζουν και τους εκπροσώπους του Ζούκερμπεργκ να μην απαντούν στο Business Insider.

Πάντως, εάν είναι όντως το νέο απόκτημα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για τα 40ά γενέθλιά του στις 14 Μαΐου, το υπερπολυτελές αυτό γιοτ θα είναι μόλις 9 μέτρα μικρότερο από εκείνο του επίσης δισεκατομμυριούχου, Τζεφ Μπέζος, το οποίο αγόρασε πέρυσι έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: