Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τόνισε ότι «η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται και το λέω ρητώς».

Αρχικά, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να διαμορφωθεί «ένα κλίμα που θα ευνοεί καθηγητές και φοιτητές και που θα τους προστατεύει».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «σε αυτή την πολιτική έχουν γίνει πολλά βήματα. Πρώτα από όλα με την επαναφορά του ασύλου στην αληθινή του έννοια. Είχαμε ένα άσυλο ανομίας και τώρα έχουμε ένα άσυλο ελεύθερης διακίνησης ιδεών» εξήγησε και ακολούθως αναφέρθηκε και στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

«Μια από τις κινήσεις είναι και η πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία δεν καταργείται και το λέω ρητώς. Και δεν υπήρχε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμία τέτοια διατύπωση.

Αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πως θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τρόπο λειτουργίας, σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη ελληνική αστυνομία (…)

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε απέναντι στην ελληνική κοινωνία, απέναντι στο σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κέντρο μελετών (ΚΕΜΕΑ), ανακοίνωσε πως η πανεπιστημιακή αστυνομία επί της ουσίας καταργείται αφού οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη των ΑΕΙ, θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς.

«Απο 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους», ανέφερε χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης και των πεζών περιπολιών.

Διαβάστε περισσότερα