Στη δεύτερη κατά σειρά  διαδικτυακή παρουσίαση ανοιχτή για το κοινό, παρουσιάστηκαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια της Lamda Development για το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και συγκεκριμένα της Marina Galleria.

Τα έργα, που παρουσιάστηκαν σήμερα αναμένεται να δώσουν νέα πνοή στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, “άνοιξε” την παρουσίαση. Όπως είπε το παραλιακό κομμάτι 3,5 χλμ το οποίο θα αξιοποιηθεί, θα αλλάξει ριζικά το προφίλ της ευρύτερης περιοχής, καθιστώντας το σε λίγα χρόνια το ωραιότερο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ο ίδιος ανέφερε, πως το έργο θα ολοκληρωθεί το 2025, με αρκετά έργα να ολοκληρώνονται νωρίτερα. «Θα αναδειχθεί η ελληνική πρωτεύουσα σε προορισμό 12 μήνες τον χρόνο είπε», ενώ σημείωσε πως θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας μας προσελκύοντας υψηλού επιπέδου τουρισμού. Πρώτα θα είναι η αμμώδης παραλία, ενώ θα κατασκευαστεί και η Marina Tower.

Τα οφέλη 

Τα οφέλη αυτής της επένδυσης αγγίζουν όλους, είπε ο κ. Αθανασίου. Στόχος των αναπτύξεων αυτών είναι η καθιέρωση του Ελληνικού και της Αθηναϊκής Ριβιέρας ως σημαντικού προορισμού και κέντρου ανάπτυξης, συμπλήρωσε. Η Marina Galleria, αποτελεί κτήριο-υπόδειγμα υψηλής αισθητικής και θα συμβάλλει να ενταχθεί η χώρα μας στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό χάρτη, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση, η Marina Galleria θα προσελκύσει Έλληνες και ξένους επισκέπτες με στόχο να καταστεί κορυφαίος προορισμός παγκοσμίως.

Marina Galleria: Ένας σύγχρονος προορισμός αγορών, γαστρονομίας και ψυχαγωγίας

Η Marina Galleria (www.theellinikonmarinagalleria.com) θα προσφέρει στους επισκέπτες μία πολύπλευρη και υψηλής αισθητικής εμπειρία αγορών, γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς τάσεις.

Σε 22.000 τ.μ., θα φιλοξενεί κορυφαίους οίκους μόδας, ορισμένοι εκ των οποίων έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες σχεδιαστές. Θα προσφέρει, επίσης, σειρά γαστρονομικών προτάσεων υψηλού επιπέδου από διάσημους Έλληνες και ξένους chef, αλλά και πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Η Marina Galleria μπροστά στην ανανεωμένη μαρίνα του Αγίου Κοσμά θα είναι ένα τοπόσημο απαράμιλλης αισθητικής και θα προσφέρει πληθώρα επιλογών στους επισκέπτες, όπως δυνατότητα αγορών και διασκέδασης πάντα υπό το πρίσμα της ψηφιακής ανάπτυξης, όπως ψηφιακές βιτρίνες κ.α. Οι εκδηλώσεις δε θα είναι πολλές, όπως θεατρικές και πολιτιστικές, παραστάσεις κ.α.

Το ομορφότερο παράκτιο σημείο της Ευρώπης

Στο παράκτιο μέτωπο θα δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, μία νέα αμμώδης παραλία μήκους 1 χλμ., ελεύθερης πρόσβασης, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να κολυμπήσουν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν. Στα έργα εντάσσεται, επίσης, η ανάπλαση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, η οποία θα αναβαθμιστεί τόσο από πλευράς χωρητικότητας όσο και υπηρεσιών, καθώς και η δημιουργία δύο υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακών μονάδων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΤΕΜΕΣ.

Στην ίδια περιοχή θα βρίσκεται και ο Marina Tower, ο πράσινος ουρανοξύστης μοναδικής αρχιτεκτονικής, σχεδιασμένος από το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners.

Το παράκτιο μέτωπο θα συνδέεται με το Μητροπολιτικό Πάρκο και τις υπόλοιπες περιοχές του Ελληνικού, μέσα από ένα δίκτυο 50 χλμ., που θα περιλαμβάνει διαδρομές περιπάτου, ποδηλάτου και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.