Ο Marilyn Manson, γνωστός και ως Μπράιαν Γουόρεν, παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα  του Λος Άντζελες στις 2 Ιουλίου έπειτα από συμφωνία που έγινε στα τέλη Ιουνίου μεταξύ του δικηγόρου του και των αρχών του Νιου Χάμσαϊρ σχετικά με το ένταλμα, όπως μετέδωσε το Hollywood Reporter. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση.

Κατηγορείται για δύο πλημμελήματα

Η εν λόγω επίθεση έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2019 σε μια συναυλία στο Bank of New Hampshire Pavilion στο Gilford. Ο Marilyn Manson κατηγορείται για δύο πλημμελήματα που αφορούν σε απλή επίθεση. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης και πρόστιμο έως 2.000 δολάρια.

Ο  δικηγόρος του Manson Howard King, σε δήλωση του σχετικά με το περιστατικό, είπε ότι στον Manson αρέσει να είναι «προκλητικός στη σκηνή, ειδικά μπροστά από την κάμερα».

«Η καταγγελία για το πλημμέλημα ακολούθησε καθώς ο εικονολήπτης που βιντεοσκοπούσε τη συναυλία διεκδίκησε αθέμιτο ποσό άνω των 35.000 δολαρίων, όταν μικρή ποσότητα σάλιου (του Manson) ήρθε σε επαφή με το χέρι του (κάμεραμαν)», ανέφερε ο King.

«Όλη αυτή η αξίωση είναι γελοία, αλλά παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε με τις αρχές, όπως έχουμε κάνει καθ ‘όλη τη διάρκεια», κατέληξε.

Περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Εκτός από τις κατηγορίες για επίθεση, το αρμόδιο γραφείο του σερίφη του νομού Λος Άντζελες ερευνά τον Manson για φερόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που συνέβησαν μεταξύ 2009 και 2011 ενώ εκείνος ζούσε στο West Hollywood.

Τον Φεβρουάριο, η ηθοποιός Evan Rachel Wood κατηγόρησε τον Manson για κακοποίηση όταν είχαν σχέση. Ακολούθησαν καταγγελίες εναντίον του από τέσσερις ακόμα γυναίκες. Ωστόσο εκείνος αρνείται τα πάντα.

Έπειτα από αυτές τις καταγγελίες, έληξε η συνεργασία του Μάνσον με την δισκογραφική του εταιρεία, το πρακτορείο του και το τηλεοπτικό σόου American Gods, στο οποίο συμμετείχε.

Σχετική είδηση: Νέα μήνυση κατά του Marilyn Manson από βοηθό του