Συγκλονίζει το περιστατικό λεκτικής βίας που έλαβε χώρα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη όταν Ταλιμπάν προκάλεσε επεισόδιο κατά της δημοσιογράφου του CNN Κριστιάν Αμανπούρ. Μάρτυρας του επεισοδίου ήταν τυχαία και η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη.

Μόλις πριν λίγα 24ωρα η Κριστιάν Αμανπούρ αρνήθηκε να πάρει συνέντευξη από τον Πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι επειδή της τέθηκε ως όρος να φορέσει ισλαμική μαντίλα. Η στάση της διάσημης δημοσιογράφου του CNN προκάλεσε την αντίδραση ενός Ταλιμπάν, ο οποίος δημιούργησε επεισόδιο σε βάρος της στη Νέα Υόρκη.

Μπροστά στο περιστατικό βρέθηκε τυχαία η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία τον συνοδεύει αυτές τις ημέρες στην επίσκεψή του στην έδρα του ΟΗΕ, όπου την Παρασκευή (23.09.2022) μίλησε στη Γενική Συνέλευση.

Σημειώνεται ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη συνδέεται φιλικά με τη διάσημη δημοσιογράφο. Παρά τον αιφνιδιασμό από τον άνδρα των Ταλιμπάν, ο οποίος εμφανίστηκε ως δημοσιογράφος, και τη λεκτική του επίθεση, η Κριστιάν Αμανπούρ κατόρθωσε να διατηρήσει την ψυχραιμία της. Η σύζυγος του Πρωθυπουργού δήλωσε ότι η Αμανπούρ είναι φίλη της, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην κάμερα με τον διάλογο και τη θερμή αγκαλιά που έκαναν.

Η διάσημη δημοσιογράφος του CNN υπενθυμίζεται ότι ακύρωσε συνέντευξη με τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί γιατίο αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα για όσα θα μιλούσε μαζί του.

Τον διάλογο παρακολούθησε και η κ. Μητσοτάκη η οποία συνοδευόταν από την πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Μόλις η Κριστιάν Αμανπούρ αντιλήφθηκε την παρουσία της κ. Μητσοτάκη, έσπευσε να την αγκαλιάσει και να συζητήσουν για το περιστατικό.

«Πρώτα από όλα τι κάνεις Μαρέβα; Με είδες να φοράω το πουκάμισό σου;», είπε η Αμανπούρ

– «Το είδα, αλλά αναρωτήθηκα τι συμβαίνει εδώ», απάντησε η κ. Μητσοτάκη.

– «Ναι, φορούσα το άσπρο πουκάμισό σου με το άσπρο μου κοστούμι».

– «Eίσαι καταπληκτική».

Αργότερα, σε δηλώσεις της στον Ant1, η κ. Μητσοτάκη είπε ότι «η Κριστιάν είναι φίλη μου, την γνωρίζω πολλά χρονιά και την θεωρώ κορυφαία δημοσιογράφο».

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στο Ιράν παραμένει εκτός ελέγχου, με πολλές γυναίκες, αλλά και άνδρες να έχουν ξεσπάσει μετά τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί από την «αστυνομία ηθών» επειδή… δε φορούσε σωστά τη χιτζάμπ.

Διαβάστε ακόμη: