Έρευνα ξεκίνησαν οι αρμόδιες αρχές στην Αργεντινή προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε αμέλεια στον θάνατο του Μαραντόνα με την εισαγγελία να αναζητεί να μάθει αν ο Ντιεγκίτο είχε λάβει την αναγκαία φροντίδα.
Μέλος της οικογένειας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι: «Υπάρχουν ήδη παρατυπίες», ενώ ο δικηγόρος του Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, είχε καταγγήλει ότι «το ασθενοφόρο χρειάστηκε περισσότερη από μισή ώρα για να φτάσει στο σπίτι» και προειδοποίησε πως θα φτάσει «ως το τέλος».
Όμως, ούτε ο ίδιος ούτε κάποιο μέλος της οικογένειας έχουν υποβάλει ακόμη καταγγελία, όπως δήλωσε δικαστική πηγή στο AFP. «Η έρευνα ξεκίνησε επειδή αφορά ένα νεκρό άτομο στο σπίτι και κανείς δεν έχει υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν υποψίες για παρατυπίες» είπε η ίδια πηγή, υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Η εισαγγελία αναμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Έχει ζητήσει τον ιατρικό φάκελο, καθώς και τις καταγραφές από τις κάμερες στην περιοχή όπου ο Μαραντόνα ζούσε τις τελευταίες ημέρες του.