«Όταν η βιομηχανία φθίνει, η χώρα καθίσταται ανίκανη να παραγάγει πλούτο και να διατηρήσει την ανεξαρτησία της», ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν σε σημερινή (11/05) συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Challenges, υπογραμμίζοντας ότι «επί τριάντα χρόνια, ήμασταν η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν κατάφερε να νικήσει στη μάχη με τη μαζική ανεργία, ενώ, είχε τόσες δυσκολίες με τα δημόσια ελλείμματα και το εξωτερικό εμπόριο».

«Η επαναβιομηχάνιση ισοδυναμεί με τη δημιουργία αγοραστικής δύναμης, τη χρηματοδότηση του κοινωνικού μας μοντέλου, την εύρεση λύσεων στην οικολογική μετάβαση, τη δημιουργία ενός μέλλοντος για τα παιδιά μας, την προσέλκυση της καινοτομίας και των δεξιοτήτων σε όλους τους τομείς, τη μείωση του ελλείματος του εξωτερικού εμπορίου και ασφαλώς, το τέλος στην υποβάθμιση της υπαίθρου», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Γαλλίας.

Ακόμη, σημείωσε ότι η στρατηγική επαναβιομηχάνισης έχει ήδη εκκινήσει και υπάρχουν ήδη «τα αποτελέσματα της συνεκτικής οικονομικής πολιτικής» που ακολουθείται. «Ακούμε συχνά να λέγεται ότι πρέπει να έχουμε επαναβιομηχάνιση και παράλληλα, να φορολογήσουμε τους πλούσιους. Όταν, όμως, φορολογούμε το κεφάλαιο, εκείνο αποχωρεί. Πρόκειται για έναν γαλλικό παραλογισμό», σχολίασε.

Απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και σε έναν κόσμο που συνεχώς επιταχύνεται, ο Εμανουέλ Μακρόν θεωρεί ότι «πρέπει να συνεχίσουμε με μεγάλη ταχύτητα, επενδύοντας στην έρευνα, τις μεγάλες τεχνολογικές καινοτομίες όπως η κβαντική, ο κυβερνοχώρος και η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και σε καθαρές τεχνολογίες, όπως είναι η πυρηνική ενέργεια».

Σε ερώτηση για τα κοινωνικά κινήματα ενάντια σε μεταρρυθμίσεις, πρωτίστως του συνταξιοδοτικού, υπογράμμισε ότι «δε μπορούμε να είμαστε η χώρα με το πλέον γενναιόδωρο κοινωνικό μοντέλο, τα σοβαρότερα ελλείμματα και τη μεγαλύτερη αποβιομηχάνιση.

Όσοι το υποστηρίζουν, ουσιαστικά αρνούνται να αντικρίσουν την πραγματικότητα, ενώ, έχουν μία βαριά ευθύνη, διότι έτσι προετοιμάζουν το έδαφος για την άνοδο των άκρων στην εξουσία. Δύο φορές αντιμετώπισα την ακροδεξιά, στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών.

Το 2017, αποσαφήνισα ότι “αυτό που προτείνετε για το ευρώ, δε μπορεί να συμβεί” και το 2022, πως “αυτό που προτείνετε για την αγοραστική δύναμη είναι ανέφικτο”. Ως βάση, είχα την πραγματικότητα και πάνω σε αυτήν, οικοδόμησα μία ιδέα. Δε μπορεί να υπάρξει γαλλική πολιτική, όταν δε μιλάμε επί του πραγματικού», ολοκλήρωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Διαβάστε ακόμη: