Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα στον γαλλικό λαό με την ολοκλήρωση του συνταξιοδοτικού που ξεσήκωσε επί εβδομάδες τους πολίτες, οδηγώντας σε σφοδρές αντιδράσεις και διαδηλώσεις.

Οι αντίπαλοι της μεταρρύθμισης έχουν διοργανώσει μέσω των κοινωνικών δικτύων διαδηλώσεις και συναυλίες μπροστά από δημαρχεία ή νομαρχίες στις 8:00 μ.μ. (τοπική ώρα, 09:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), την ώρα του διαγγέλματος του Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τη «L’Express», υποδηλώνεται ότι η ομιλία της Δευτέρας (17/04), που θα μεταδοθεί από τα κύρια τηλεοπτικά δίκτυα της Γαλλίας, θα πρέπει να στραφεί προς το υπόλοιπο της πενταετούς θητείας του Εμανουέλ Μακρόν.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος θα υποδεχθεί υπουργούς και ηγέτες της πλειοψηφίας το απόγευμα, θέλει μπροστά στους Γάλλους να χαράξει τις προοπτικές για τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του. Πρόκειται, επί της ουσίας, για την επαναβεβαίωση της πορείας του.

Εν τω μεταξύ, για την Πέμπτη (20/04), τα τέσσερα αντιπροσωπευτικά συνδικάτα της SNCF καλούν σε απεργία τους σιδηροδρομικούς. Πάντως, ένας συνασπισμός της Δεξιάς, που επιχειρήθηκε μετά την απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας στην Εθνοσυνέλευση τον Ιούνιο του 2022, εξακολουθεί να φαίνεται το ίδιο απίθανος.

Διαβάστε περισσότερα