H Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή, διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να ανοίξει κανένα σχολείο στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, αν πρώτα δεν έχει ελεγχθεί.

Η κυρία Μακρή, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε ότι «δεν πρόκειται να ανοίξει κανένα σχολείο οποιασδήποτε βαθμίδας αν δεν υπάρχει πλήρης ασφάλεια και υγειονομική των παιδιών μας» τόνισε κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Παράλληλα, η Υφυπουργός Παιδείας ανάφερε ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι σε θέση να ανοίξουν, την ερχόμενη Δευτέρα, όλα τα σχολεία. «Δεν είναι δυνατή ακόμη η καταγραφή της εικόνας, ούτε μπορούμε να μιλήσουμε για το σύνολο των σχολικών μονάδων, αν θα μπορούν να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Σημείωσε δε ότι ούτε οι δήμαρχοι δεν έχουν καταφέρει να κάνουν καταγραφή, καθώς ακόμη γίνονται επιχειρήσεις.

«Καθημερινά είμαστε σε τηλεδιάσκεψη με όλους τους διευθυντές των σχολείων και αύριο Τετάρτη θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για τα σχολεία που θα χρειαστούν συστέγαση ή μετακίνηση», υπογράμμισε η κυρία Μακρή.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Μερόπη Τζούφη δήλωσε πως δεν γίνεται να συνεχίζεται το κοινοβουλευτικό έργο «σαν να είμαστε σε κανονικότητα», ζητώντας την παρουσία του πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο για την παροχή απαντήσεων σε σχέση με τις καταστροφές από τις πλημμύρες.

Διαβάστε ακόμη: