Τρία τραγούδια που περιλαμβάνονται στο άλμπουμ «Michael», μια συλλογή με επιτυχίες του Μάικλ Τζάκσον που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατό του, αφαιρέθηκαν από τις υπηρεσίες streaming γιατί υπάρχουν υποψίες ότι περιέχουν ψεύτικα φωνητικά που αποδίδονται στον «βασιλιά της ποπ».

«Οι κληρονόμοι του Μάικλ Τζάκσον και η δισκογραφική εταιρεία Sony Music αποφάσισαν να αφαιρέσουν τα τραγούδια “Breaking News”, “Monster” και “Keep Your Head Up” από το άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2010 ώστε να σταματήσει μια για πάντα η συζήτηση γύρω από αυτά τα τραγούδια», αναφέρει ανακοίνωση από τη Sony Music και τους κληρονόμους του Τζάκσον σχετικά με την απόφαση να απορρίψει τα τραγούδια από τις πλατφόρμες streaming.

Η ανακοίνωση δεν έδωσε έμφαση στις επίμονους ψιθύρους ότι τα τραγούδια μπορεί να περιέχουν κάποια φωνητικά που δεν είναι του Τζάκσον, ο οποίος πέθανε το 2009. «Η εστίαση παραμένει εκεί που ανήκει — στα συναρπαστικά νέα και τα πρότζεκτ που τιμούν την κληρονομιά του Τζάκσον, μεταξύ αυτών το βραβευμένο με Tony μιούζικαλ του Broadway “MJ”, το εξαιρετικά δημοφιλές σόου “ONE” στο Λας Βέγκας, μια επερχόμενη βιογραφική ταινία και η καμπάνια για τον εορτασμό της 40ης επετείου του άλμπουμ Thriller τον Νοέμβριο που έκανε τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία», συμπληρώνει η δήλωση.

Ένας θαυμαστής προσπάθησε να ηγηθεί ομαδικής αγωγής το 2014 με βάση τον ισχυρισμό ότι το άλμπουμ Μάικλ ισοδυναμούσε με ψευδή δήλωση, που θα έπρεπε να τιμωρηθεί σύμφωνα με τον νόμο της Καλιφόρνια περί αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς και αυτού που αφορά επανορθωτικά μέτρα για αυτούς που αγόρασαν τον δίσκο με βάση την υποψία ότι ο βασιλιάς της ποπ δεν ήταν αυτός που ερμήνευε τα τραγούδια, που όπως πιστεύεται ηχογραφήθηκαν δύο χρόνια πριν από τον θάνατό του. Στην απόφασή του, το εφετείο σημείωσε ότι ούτε οι διαχειριστές της περιουσίας του Μάικλ Τζάκσον ούτε η Sony ηχογράφησαν οι ίδιοι τα τραγούδια και έτσι δεν μπορούσαν να έχουν άποψη για το ποιος συμμετείχε στα φωνητικά.