Ακυκλοφόρητο υλικό του Μάικλ Τζάκσον ενδέχεται να δει σε λίγο καιρό το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ο αδερφός του Τζάκσον, Τίτο, σε συνέντευξή του στην The Sun, δήλωσε ότι υπάρχει ακόμα αρκετή μουσική που δεν έχει κυκλοφορήσει, αποκαλύπτοντας ότι ο αδερφός του άφησε πολύ υλικό.

«Θα ήταν πολύ ευχάριστο να βρεθούμε ξανά σε έναν δίσκο με τον Μάικλ. Θα ήμασταν πρόθυμοι να δοκιμάσουμε οτιδήποτε μπορεί να γίνει και να δούμε τι θα συμβεί», είπε στη The Sun.

O ίδιος αποκάλυψε είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για την πρώτη στούντιο κυκλοφορία των The Jacksons από το 1989.

Σημειώνεται ότι μετά το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, στις 25 Ιουνίου του 2009, έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ με μουσική του: Tο «Michael» το 2010 και το «Xscape» το 2014.

Τα φωνητικά του τραγουδιστή έχουν συμπεριληφθεί επίσης σε σινγκλ των Drake και Lenny Kravitz, μεταξύ άλλων, μετά το θάνατό του.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το άλμπουμ του Τζάκσον «Thriller» έγινε για 34η φορά πλατινένιο στις ΗΠΑ και παραμένει το δεύτερο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις.

Επίσης, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι οι Duran Duran, είχαν απορρίψει πρόταση συνεργασίας με τον Μάικλ Τζάκσον τότε.

Ο αμφιλεγόμενος «Βασιλιάς της ποπ» που έμεινε στην κορυφή και μετά τον θάνατό του

Το πρώτο μεταθανάτιο τραγούδι του Τζάκσον που κυκλοφόρησε ήταν το “This Is It”, το οποίο είχε γράψει στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με τον Paul Anka. Στις 28 Οκτωβρίου 2009, η Sony κυκλοφόρησε μια ταινία ντοκιμαντέρ με πρόβες, το “Τhis Is It” του Michael Jackson. Παρά την περιορισμένη δέσμευση διάρκειας δύο εβδομάδων, έγινε η ταινία ντοκιμαντέρ ή ταινία συναυλιών με την υψηλότερη απόδοση, με κέρδη άνω των 260 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Το κτήμα του Τζάκσον έλαβε το 90% των κερδών. Η ταινία συνοδεύτηκε από ένα ομώνυμο άλμπουμ.

Δύο εκδόσεις του “This Is It” εμφανίζονται στο άλμπουμ, το οποίο επίσης περιείχε επιτυχίες του Τζάκσον με τη σειρά με την οποία εμφανίζονται στην ταινία, μαζί με ένα μπόνους δίσκο με παλαιότερες εκδόσεις demo περισσότερων επιτυχιών του Τζάκσον και ένα ομιλούμενο ποίημα, “Planet Earth”. Στα American Music Awards του 2009, ο Τζάκσον κέρδισε τέσσερα μεταθανάτια βραβεία, δύο για τον ίδιο και δύο για το άλμπουμ του Number Ones, φέρνοντας τα συνολικά αμερικανικά μουσικά του βραβεία σε 26.