Ο Michael Jackson «ο βασιλιάς της ποπ» έφυγε από τη ζωή, αιφνιδιαστικά από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 50 ετών στις 25 Ιουνίου του 2009.

Με τα στοιχεία γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του να παραμένουν θολά μέχρι σήμερα, αλλά και με το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά του, μετά από από την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», ο μύθος του Michael Jackson, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο παραμένει ζωντανός.

Ο θάνατός του συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Μπορεί να έφυγε πρόωρα από την ζωή όμως άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη παγκόσμια μουσική βιομηχανία καθώς παραμένει ένας θρύλος όλων των εποχών.

Με τη χαρακτηριστική φωνή του και το απαράμιλλο ταλέντο στο χορό, κατάφερε να κερδίσει 13 βραβεία Γκράμι, ενώ υπολογίζεται ότι πούλησε συνολικά 750 εκατομμύρια δίσκους.

Βέβαια, εκτός από την χαρισματική του φωνή και πορεία, αυτό που κέντριζε το ενδιαφέρον στους θεατές ήταν η εμφάνισή του καθώς είχε υποβληθεί σε αναρίθμητες αισθητικές επεμβάσεις.

Michael Jackson: Πως θα ήταν χωρίς τις πλαστικές επεμβάσεις;

Στις αρχές τις δεκαετίας του ’90 η όψη του σταρ αλλάζει, το δέρμα του λευκαίνει και η μύτη του λεπταίνει.

Ο ίδιος αρνιόταν ότι είχε υποβληθεί σε αισθητικές επεμβάσεις, εκτός από δύο ρινοπλαστικές και υποστήριζε ότι έπασχε από λευκοδερμία.

Ποιος ήταν ο Michael Jackson;

  • Ο Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον γεννήθηκε στο Γκάρι στην Ιντιάνα στις 29 Αύγουστου του 1958. Ήταν Αμερικανός τραγουδιστής, στιχουργός, συνθέτης. Είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχουν περάσει από την μουσική βιομηχανία αλλά και του θεάματος.
  • Με καριέρα σχεδόν πάνω από 4 δεκαετίες είναι ευρέως γνωστός ως ο «Βασιλιάς της Ποπ». Επιπλέον υπολογίζεται ακόμη πως οι πωλήσεις των δίσκων του ξεπερνούν τα 750 εκατομμύρια.
  • Άρχισε τη σταδιοδρομία του το 1964 μαζί με τα αδέρφια του Τζάκι, Τίτο, Τζερμέιν και Μάρλον ως μέλος του συγκροτήματος The Jackson 5. To 1971 ξεκίνησε την σόλο καριέρα του στην δισκογραφική εταιρεία Motown Records. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Epic αλλάζοντας το όνομα σε The Jacksons. Ο Τζάκσον κυκλοφόρησε το 1979 τον δίσκο Off the Wall (αποχώρησε από τους The Jacksons το 1984). Από τότε, έγινε ένας από τους πιο εμπορικά επιτυχημένους καλλιτέχνες στην ιστορία της μουσικής Νέβερλαντ
  • Ο δίσκος Thriller, που κυκλοφόρησε το 1982, κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου όλων των εποχών και παραμένει το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις, έχοντας πουλήσει 110 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μέχρι σήμερα σύμφωνα με το Guinness World Records.
  • Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και έπειτα η προσωπική ζωή του Τζάκσον απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο Τζάκσον παντρεύτηκε την Ντέμπι Ρόου τον Νοέμβριο του 1996 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Από αυτό τον γάμο προέκυψαν δύο από τα τρία παιδιά του Τζάκσον, ο Πρινς (1997) και η Πάρις (1998). Ο Τζάκσον και η Ρόου χώρισαν το 1999. Το τρίτο παιδί του, Πρίνς Μάικλ Τζάκσον Β’ (Μπίγκι), γεννήθηκε από ανώνυμη παρένθετη μητέρα το 2002.