Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευμάτων στα ανοιχτά της Μαδαγασκάρης σήμερα το πρωί και οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν άλλοι 60 που παραμένουν αγνοούμενοι, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές λιμενικές αρχές.

Στο πλοίο επέβαιναν 130 άνθρωποι και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί οι 45, σύμφωνα με τον πλοίαρχο Ζαν Εντμόντ Ραντριαναντενάινα, τον γενικό διευθυντή της υπηρεσίας θαλάσσιων και ποτάμιων λιμένων (APMF). «Οι έρευνες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους», πρόσθεσε.

Το πλοίο απαγορευόταν να μεταφέρει επιβάτες, όμως τους επιβίβασε και απέπλευσε από το Αντανάμπε.

Πρόκειται για ένα ξύλινο σκάφος μεταφοράς εμπορευμάτων, τύπου κάργκο, το οποίο κατευθυνόταν στο Σοανιεράνα-Ιβόνγκο, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιότερα. Ένας εκπρόσωπος της APMF στην πόλη αυτή ανέφερε ότι με βάση τις πρώτες ενδείξεις, αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στις μηχανές του. «Έμεινε έρμαιο των κυμάτων και εξόκειλε σε έναν ύφαλο», εξήγησε ο Αντριάν Φαμπρίς Ρατσιμπαζάφι.

Μια ομάδα αστυνομικών κατευθύνεται στο σημείο του ναυαγίου και οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει την ποινική διερεύνηση του δυστυχήματος. Στις έρευνες για τον εντοπισμό των ναυαγών συμμετέχουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής.