Τα $500 δισ. ξεπέρασε η κεφαλαιοποίηση της LVMH με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που κατακτά αυτά τα επίπεδα. Αρωγοί στην κίνηση αυτή η ραγδαία αύξηση των πωλήσεων ειδών πολυτελείας στην Κίνα αλλά και η ενίσχυση του ευρώ.

Η εταιρεία κατέκτησε το ορόσημο αυτό σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου εντάχθηκε μεταξύ των 10 μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.

Η LVMG ανακοίνωσε τα αποτελέσματα ενός “δυνατού” α’ τριμήνου για το 2023, ενώ η ανταγωνιστική Hermes International δημοσίευσε στη συνέχεια τους δικούς της ισχυρούς αριθμούς, ενισχύοντας την άποψη ότι το άνοιγμα της αγοράς της Κίνας από τα lockdown κατά της πανδημίας τροφοδοτεί την ανάπτυξη σε ολόκληρο τον κλάδο.

Η αυξανόμενη αξία της εταιρείας έχει διογκώσει τον πλούτο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του Bernard Arnault, ο οποίος μετέτρεψε την LVMH σε μια παγκόσμια δύναμη μέσω μιας σειράς εξαγορών. Η περιουσία του ανέρχεται σε σχεδόν $212 δισ, σύμφωνα με το δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Οι μετοχές της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE με έδρα το Παρίσι, ενισχύθηκαν κατά 0,3% στα €903,70 σήμερα το πρωί στην αρχή της συνεδρίασης, αποτιμώντας την εταιρεία στα €454 δισ. ($500 δισ). Η LVMH και οι Γάλλοι ανταγωνιστές της στον τομέα των ειδών πολυτελείας είναι για το ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ό,τι η Big Tech για τις ΗΠΑ. 

«Οι μετοχές πολυτελείας ενσωματώνουν αυτό που η αγορά έχει καλύτερα να προσφέρει αυτή τη στιγμή: έκθεση στην κινεζική κατανάλωση, η οποία συνεχίζει να εκπλήσσει με άνοδο, και ισχυρά περιθώρια κέρδους χάρη στην τιμολογιακή τους δύναμη», δήλωσε η Lilia Peytavin, υπεύθυνη για την στρατηγική ευρωπαϊκών χαρτοφυλακίων της Goldman Sachs στο Παρίσι. «Αυτό διαφοροποιεί το Luxury από το Tech, του οποίου τα περιθώρια συρρικνώνονται εδώ και αρκετά τρίμηνα» υποστηρίζει. Η ζήτηση για προϊόντα LVMH – τσάντες Louis Vuitton, σαμπάνιες Moet & Chandon Champagne και τουαλέτες Christian Dior – αυξάνεται παρόλο που ο πληθωρισμός έχει εκτοξευθεί και τα επιτόκια συνεχίζουν να απειλούν την παγκόσμια οικονομία με ύφεση.

Οι αναλυτές αυξάνουν τους στόχους τους για τη μετοχή της LVMH εν μέσω ενός ράλι στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Μάλιστα, βλέπουν περιθώρια για περαιτέρω κέρδη, καθώς 30 από τους 36 αναλυτές που παρακολουθεί το Bloomberg δίνουν σύσταση “αγορά”.

Διαβάστε περισσότερα