Η Lοuis Vuitton , γνωστή για το αυστηρό νομικό μανδύα με τον οποίο περιβάλλει τα προϊόντα και το λογότυπό της, βρίσκεται η ίδια πλέον υπόλογη, καθώς σε διαφήμιση τσάντας χρησιμοποίησε πίνακα της Τζόαν Μίτσελ χωρίς σχετική άδεια.

Στο ίδρυμα Louis Vuitton που το τελευταίο χρονικό διάστημα φιλοξενείται έκθεση με έργα των Κλοντ Μονέ και Τζόαν Μίτσελ, πραγματοποιήθηκε φωτογράφιση για διαφήμιση τσάντας.

Στην εν λόγω διαφήμιση, φαίνεται η επί χρόνια πρέσβειρα του οίκου Léa Seydoux να κρατά τσάντα αξίας 10.500 δολαρίων με φόντο πίνακα της Μίτσελ.

Louis Vuitton: Διαφημίζει τσάντες $10Κ με φόντο πίνακα της Τζόαν Μίτσελ χωρίς άδεια

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα το ίδρυμα Τζόαν Μίτσελ, καθώς και τις δύο φορές που ζητήθηκε από τον οίκο μόδας να χρησιμοποιηθούν οι πίνακες για τις ανάγκες διαφήμισης τσάντας Lοuis Vuiton, οι υπεύθυνοι του ιδρύματος έδωσαν αρνητική απάντηση.

«Παρά το γεγονός ότι πολλές εταιρείες πολυτελείας δηλώνουν ότι τα ιδρύματά τους είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τις εταιρείες τους, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η Louis Vuitton προσπαθεί συχνά να συνδέσει αυτά τα δύο, το ίδρυμα και την εταιρεία, στην συνείδηση του κόσμου», ανέφερε στους NYT η Natasha Degan, πρόεδρος των μελετών αγοράς τέχνης στο Fashion Institute of Technology.

Πάντως, μπαίνοντας κανείς σήμερα στην ιστοσελίδα του οίκου Louis Vuitton, βλέπει τη Γαλλίδα ηθοποιό και πρέσβειρα του οίκου να κρατά την διάσημη τσάντα Capucine, με φόντο τα «Νούφαρα» του Κλοντ Μονέ.

Πιθανότατα η καμπάνια γυρίστηκε στο ίδρυμα Louis Vuitton όπου και εκτίθεται ο πίνακας, ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν για την συγκεκριμένη διαφήμιση δόθηκε η απαιτούμενη άδεια.

Διαβάστε περισσότερα