Στις 20 Αυγούστου του 2022 γράφτηκε ποδοσφαιρική ιστορία πάνω από τα σύννεφα, όπως ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν τα Ρεκόρ Γκίνες, αφού λίγοι και καλοί ποδοσφαιριστές έπαιξαν σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Το ματς, στο οποίο συμμετείχε και ο Πορτογάλος βετεράνος σούπερ σταρ του αθλήματος Λουίς Φίγκο, διεξήχθη σε ύψος 6 χιλιομέτρων πάνω από το έδαφος, σε μία παραβολική πτήση.

Ο Φίγκο έπαιξε με ακόμα επτά ποδοσφαιριστές από τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, και όλοι μαζί κατάφεραν να μπουν στα Ρεκόρ Γκίνες για τον «ποδοσφαιρικό αγώνα στο μεγαλύτερο υψόμετρο, σε παραβολική πτήση».

Ο αγώνας διεξήχθη μέσα σε μία ειδικά διαμορφωνή καμπίνα αεροσκάφους, 75 τετραγωνικών μέτρων με τάπητα, και ποδοσφαιρικά τέρματα.

Η Mastercard διοργάνωσε έναν αγώνα ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, 20.230 πόδια σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας και ο Φίγκο με την ομάδα του έγραψε και πάλι ιστορία.

«Το ποδόσφαιρο ξεπερνά τα όρια και ενώνει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Έχω παίξει σε γήπεδα όπου η ηλεκτρική ατμόσφαιρα πυροδοτεί συναισθήματα που διασχίζουν πολιτισμούς και εθνικότητες. Αυτή ήταν ακριβώς η ίδια εμπειρία που είχα παίζοντας αυτό όμορφο παιχνίδι στα 20.000 πόδια πάνω από το έδαφος με μια ομάδα ατρόμητων φανατικών του ποδοσφαίρου», είπε ο Πορτογάλος σταρ.

Διαβάστε ακόμη: