Αποσύρει το ενδιαφέρον του για την εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου το αμερικανικό επενδυτικό fund Lone Star.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, «η Lone Star επιβεβαίωσε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να κάνει προσφορά για την Τράπεζα Κύπρου. Αντίστοιχα, θα δεσμεύεται από τους περιορισμούς που ορίζονται στον Κανόνα 2.8 των Ιρλανδικών Κανόνων Εξαγοράς. Η Lone Star διατηρεί το δικαίωμα εντός των επόμενων έξι μηνών να ακυρώσει αυτή τη δήλωση». Μέσα σε έξι μήνες, δηλαδή, οι Αμερικανοί μπορούν να επανέλθουν στην «κούρσα» διεκδίκησης της Τράπεζας Κύπρου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Υπενθυμίζεται, όπως μεταδίδει το Sigmalive, ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας Lone Star για την Τράπεζα Κύπρου δημοσιοποιήθηκε στις 19 Αυγούστου με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο στο Λονδίνο και είχε τεθεί η Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, ως η ημερομηνία που μπορούσε το Ταμείο να επανέλθει με νέα προσφορά εξαγοράς της Τράπεζας.

Το επενδυτικό ταμείο Lone Star είχε υποβάλει τρεις διαδοχικές προτάσεις εξαγοράς της Τράπεζας Κύπρου, οι οποίες απορρίφθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου.

Την περασμένη εβδομάδα το Reuters σε δημοσίευμά του ανέφερε ότι η Lone Star θα χρειαστεί να πληρώσει περισσότερα αν θέλει να κλείσει την συμφωνία εξαγοράς, αν ληφθεί υπόψη ότι η Τράπεζα έχει θέσει ως στόχο 10% απόδοσης των ίδιων κεφαλαίων (ROTE – Return on Tangible Equity) για το 2023.

Διαβάστε ακόμη: