Ο βρετανικός κολοσσός σχεδιασμού chip ARM, που ανήκει στην Softbank της Ιαπωνίας, και η ομάδα οικοδομικών υλικών CRH σκοπεύουν να αποφύγουν το Λονδίνο και να ακολουθήσουν λίστες χρηματιστηριακών αγορών στις ΗΠΑ, καταφέρνοντας ένα πλήγμα στο όραμα της νετά-Brexit Βρετανίας.

Η Arm δήλωσε σε δήλωσή του την Παρασκευή ότι επιδιώκει να επιδιώξει φέτος μια λίστα μόνο στις Η.Π.Α.

Η είδηση έρχεται λίγο μετά το CRH, ένα από τα FTSE 100 Οι μεγαλύτερες εταιρείες, δήλωσε ότι σχεδιάζει να μετακινήσει την κύρια καταχώρισή της στη Νέα Υόρκη.

Οι ειδήσεις είναι πιθανό να ενισχύσουν τους φόβους ότι η χρηματιστηριακή αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου χάνει τους διεθνείς αντιπάλους.

Μετά από δέσμευση με τη βρετανική κυβέρνηση και την [Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς] για αρκετούς μήνες, η Softbank και η ARM έχουν διαπιστώσει ότι η επιδίωξη ενός βραχίονα ARM μόνο για το ARM το 2023 είναι η καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για την εταιρεία και τους ενδιαφερόμενους“, δήλωσε ο CEO της ARM Rene Haas.

Η ARM δεν απέκλεισε πλήρως το ενδεχόμενο εισαγωγής στο Λονδίνο στο μέλλον, λέγοντας ότι ήταν “περήφανος για τη βρετανική κληρονομιά του” και μπορεί να εξετάσει μια μεταγενέστερη καταχώριση στο Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα.

Η απόφαση έρχεται παρά τις εντατικές προσπάθειες άσκησης πίεσης της βρετανικής κυβέρνησης να πείσει τον σχεδιαστή Chip να απαριθμήσει τις μετοχές της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με 6.000 υπαλλήλους παγκοσμίως και 3.000 που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ARM με έδρα το Cambridge θεωρείται ευρέως ως το κόσμημα στο στέμμα της βρετανικής βιομηχανίας τεχνολογίας.

Η εταιρεία είναι μια σημαντική δύναμη στην αγορά ημιαγωγών, δίνοντας άδεια σε μικροτσίπ τα σχέδια της σε μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τεχνολογίας καταναλωτών στον κόσμο.

Περίπου το 95% των smartphones παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του iPhone της Apple, περιέχουν επεξεργαστές με βάση το ARM.

Διαβάστε περισσότερα