Τα 58 χρόνια ζωής κλείνει σήμερα η Linda Evangelista (γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1965 στο St. Catharines του Οντάριο, στον Καναδά), το απόλυτο super model και ένα από τα κορυφαία της δεκαετίας του 1990. Το iconic μοντέλο που μαζί με την Naomi Campbell και την Cristy Turlington αποτέλεσαν την “Trinity” (Αγία τριάδα) των super models των 90s και έζησε την εποχή που τα μοντέλα μεσουρανούσαν και ήταν πιο διάσημα από τις κινηματογραφικές σταρ.

“Δεν σηκώνομαι απο το κρεβάτι για λιγότερο από 10.000 δολάρια”

H ίδια έχει πει την επική φράση που έμεινε στην ιστορία “Δεν σηκώνομαι απο το κρεβάτι για λιγότερο από 10.000 δολάρια” που συνοψίζει πλήρως την εποχή όπου μεσουρανούσε στις πασαρέλες.

Κι όμως παραλίγο να μην ξεκινήσει την λαμπερή καριέρα της, καθώς είχε μια τραυματική εμπειρία στα 16 της όταν ταξίδεψε από τον Καναδά στην Ιαπωνία για να εργαστεί ως μοντέλο.

Ήθελαν να βγάλω τα ρούχα μου και να με φωτογραφίσουν γυμνή. Ήταν εφιάλτης, έπαθα πανικό και ζήτησα βοήθεια από την πρεσβεία του Καναδά. Γύρισα στο σπίτι μου και δεν ήθελα να ξανασχοληθώ με το modeling. Μου πήρε δυο χρόνια να ξαναπροσπαθήσω“, έχει δηλώσει η ίδια στο Interview Magazine.

Ευτυχώς δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε αυτή την καριέρα που αποδείχτηκε “χρυσορυχείο”.

Εκτός από τη φυσική ομορφιά της, έγραψε ιστορία και για κάτι για το οποίο αρχικά την έκριναν αρνητικά: Το κοντό μαλλί της.

Ήταν το 1988 όταν κόντρα σε όλους, αποφάσισε να κόψει τα μαλλιά της αντρικά μετά από μία φωτογράφιση με μία κοντοκουρεμένη περούκα που της άρεσε πολύ.

Αρχικά η βιομηχανία της μόδας δεν το πήρε και τόσο καλά όμως τελικά αυτό το κούρεμα είχε τόση επιτυχία που η αντρική κουπ της έγινε η τάση της χρονιάς.

Μάλιστα το κούρεμα ονομάστηκε: “The Linda” ενώ δημιουργήθηκε και η αντίστοιχη περούκα που ονομάστηκε “The Evangelista”.

Διαβάστε περισσότερα