Τίποτα άλλο από ένα απλό «παιχνίδι εντυπώσεων» τόσο από πλευράς Κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε βάρος του Απόδημου Ελληνισμού, ο οποίος θα συνεχίσει να εμποδίζεται στην ψήφο του από τους περιβόητους «κόφτες», καταλόγισε από το βήμα της Ολομέλειας η εισηγήτρια του Κινήματος Αλλαγής, Τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Σημαία ευκαιρίας»

Παράλληλα, η βουλευτής τόνισε πως η Κυβέρνηση, με τη διήμερη συζήτηση στη Βουλή μετέτρεψε σε «σημαία ευκαιρίας» το τεράστιο πολιτικό ολίσθημα της τομεάρχη του απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τζάκρη, που επιχείρησε να εμπαίξει τους Έλληνες του εξωτερικού, «υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού, τους Έλληνες τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, με επιχειρήματα έωλα», από τη στιγμή που «με απλά λόγια, η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν επιθυμεί πραγματικά την ψήφο των Αποδήμων, αφού δεν θέλει να προσμετράται στο εθνικό εκλογικό αποτέλεσμα».

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συρόμενος από τις εξελίξεις συνεχίζει να μας εμπαίζει, με μια τροπολογία που κατάθεσε, η οποία επιβεβαιώνει ότι δεν θέλει να προσμετράται η ψήφος των αποδήμων – και δεν θέλει, αφού η κομματική ‘’ζυγαριά ακριβείας’’ του κ. Τσίπρα, πήρε πάλι φωτιά με αριθμητικούς υπολογισμούς, για να δει τι τον συμφέρει, γεγονός που δεν συνάδει με ένα κόμμα, που θέλει να αυτοαποκαλείται ‘’προοδευτικό’’», υπογράμμισε η Ευαγγελία Λιακούλη.

Βέλη κατά Βορίδη

Τα βέλη της Λαρισαίας βουλευτή, όμως, στράφηκαν και στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, που με την επιλογή του να φέρει δεύτερο νομοσχέδιο για το ίδιο ζήτημα μέσα σε ενάμιση χρόνο, χωρίς ωστόσο να έχει διασφαλίσει τις ευρείες συναινέσεις και πλειοψηφίες που απαιτούνται για να ισχύσει ο νόμος, τον καθιστά «ήρωα εκ του ασφαλούς – ‘’ήρωα’’ με δίχτυ ασφαλείας», που τον ενδιαφέρει μόνο η κοινοβουλευτική διαπόμπευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεπώς, «και ο κ. Βορίδης και η κυβέρνησή του έχουν μεγάλη ευθύνη για αυτό το νέο φιάσκο, σχεδόν ισάξια με την άκρως υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η βουλευτής, για να θυμίσει πως μόνο το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή που προέκυψε στη δημόσια συζήτηση η ψήφος των Αποδήμων το 2019, ήταν απολύτως καθαρό ως προς την αναγκαιότητα ψήφου όλων των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους Ελλήνων του εξωτερικού, χωρίς κανένα «κόφτη», με επιστολική ψήφο, η οποία θα προσμετράται ισότιμα στο συνολικό εθνικό εκλογικό αποτέλεσμα.

 

«Τώρα αυτό είναι το νέο στοίχημά μας. Θα φέρουμε σύντομα πρόταση νόμου για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου και όλοι θα κληθούν, καθαρά, να απαντήσουν», κατέληξε η ειδική αγορήτρια του Κινήματος Αλλαγής.