Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Ταχύτητας στο Γκούντγουντ είναι οι πρώτοι στην Ευρώπη που είχαν σε κοινή θέα το εντυπωσιακό Lexus Electrified Sport Concept. Ένα concept που προκαλεί ενθουσιασμό, το οποίο ξυπνά μνήμες από το supercar της Lexus, το συλλεκτικό και σπάνιο LFA.

Το Lexus Electrified Sport Concept έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ  στους χώρους του Goodwood House στο Σάσεξ της Αγγλίας. Αυτό το μοναδικό μοντέλο αντιπροσωπεύει το όραμα της Lexus για ένα πλήρως ηλεκτρικό, σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, μια πρόγευση του μέλλοντος καθώς η εταιρεία εξελίσσεται για να γίνει μια μάρκα πολυτελείας αφιερωμένη στα ηλεκτρικά οχήματα.

Το Lexus Electrified Sport Concept βρίσκεται στην αρχή μιας «λεωφόρου», στο Γκούντγουντ, υπο την ονομασία “Electric Avenue, the road to 2030” αφιερωμένη στα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Όμως τα βλέμματα των επισκεπτών ήταν καρφωμένα στο φουτουριστικό Electrified Sport Concept, με τη Lexus να αφήνει να εννοηθεί ότι η έκδοση παραγωγής του concept θα μπορούσε να επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2 δευτ., ενώ η χρήση της νέας τεχνολογίας μπαταριών στερεάς κατάστασης θα μπορούσε να εξασφαλίσει αυτονομία άνω των 700 χλμ.

Αφήνοντας το βλέμμα να «τρέχει» στη σιλουέτα του concept, το στυλ του αυτοκινήτου παραπέμπει στο εξαιρετικά σπάνιο Lexus LFA. Το χειροποίητο supercar με τον ισχυρό ατμοσφαιρικό κινητήρα V10 4,8 λίτρων απόδοσης 571 ίππων, περιορισμένης παραγωγής, 500 μόνο αυτοκινήτων, μεταξύ 2010-2012.

Το Lexus Electrified Sport Concept κοιτάζει σε μια νέα εποχή σπορ μοντέλων που εκμεταλλεύονται πλήρως τις σχεδιαστικές ελευθερίες, τις επιδόσεις και τις δυνατότητες χειρισμού που παρέχονται από ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης. Η παρουσία της Lexus στην Electric Avenue είχε επίσης το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό SUV RZ 450e που θα κυκλοφορήσει σύντομα και το πλήρως ηλεκτρικό UX 300e compact crossover.

Το ολοκαίνουργιο RZ 450e έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Απρίλιο και θα κυκλοφορήσει σύντομα σε πολλές αγορές. Ένα πολυτελές SUV, είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Lexus που εξελίχθηκε από την αρχή.

Χρησιμοποιεί νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων Lexus που περιλαμβάνει νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για EV που παρέχει υψηλή ακαμψία στο αμάξωμα και χαμηλό κέντρο βάρους – ιδιότητες που συμβάλλουν στη διασφάλιση της άνεσης, του ελέγχου και της εμπιστοσύνης που είναι κεντρικά στο Lexus Driving Signature. Παρέχει επίσης μακρύ μεταξόνιο που επιτρέπει πολύ ευρύχωρη καμπίνα. Η ισχυρή μονάδα μπαταρίας ιόντων λιθίου είναι πλήρως ενσωματωμένη στο πλαίσιο, κάτω από το δάπεδο της καμπίνας, η ποιότητά της ελέγχεται άψογα για να διασφαλιστεί ότι η απόδοση διατηρείται μακροπρόθεσμα.

The UX 300e είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του UX που ανήκει στην κατηγορία των SUV που λανσαρίστηκε το 2020. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με τον ηλεκτροκινητήρα των 150 kW (204 ίπποι) προσφέρει αυτονομία άνω των 315 χλμ. Με το Lexus Electrified Sport Concept να ατενίζει το μέλλον, η σκέψη μας πηγαίνει στον Άκιο Τογιόντα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Toyota, που έχει τοποθετηθεί απέναντι στην ηλεκτροκίνηση με όχι και τόσο θετικό σχολιασμό…