Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν –προς το παρόν– «καμία ένδειξη» ότι τα τρία ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πρόσφατα στη Βόρεια Αμερική ήταν κινεζικής προέλευσης ή ότι χρησιμοποιούνταν για κατασκοπευτικούς σκοπούς, τόνισε σήμερα (14/02) ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του του Συμβουλίου Ασφάλειας.
Αυτά τα τρία «αντικείμενα» μπορεί να ήταν «μπαλόνια για εμπορικούς ή επιστημονικούς, ειρηνικούς σκοπούς», ανέφερε, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι θα χρειασθεί να αναλυθούν πρώτα τα συντρίμμια τους, ώστε να απαντήσει μετά βεβαιότητας.
Δεν αναφερόταν στο πρώτο «μπαλόνι» που καταρρίφθηκε την 4η Φεβρουαρίου στον Ατλαντικό Ωκεανό, για το οποίο η Ουάσινγκτον επιμένει πως ήταν κινεζικό κατασκοπευτικό, ενώ, σημείωσε ότι κανείς δεν έχει διεκδικήσει ακόμη τα τρία αντικείμενα και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, είναι δύσκολο να βρεθούν και να ανακτηθούν τα συντρίμμια τους.
Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός Στρατηγός, Μαρκ Μίλι, επιβεβαίωσε ότι ο πρώτος από τους δύο πυραύλους που εκτοξεύτηκαν την Κυριακή από ένα μαχητικό F–16 εναντίον ενός από αυτά τα αντικείμενα πάνω από τη λίμνη Χιούρον αστόχησε και έπεσε στο νερό.
«Ασφαλώς, παρακολουθήσαμε την πορεία του μέχρι κάτω», υπογράμμισε. Το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε χθες (13/02) ότι ένας από τους πυραύλους αστόχησε.
Διαβάστε ακόμη: