search

LIFESTYLE

Laura Wasser: Η δικηγόρος διαζυγίων της Τζολί, του Ντεπ και άλλων σταρ του Χόλιγουντ- πόσα χρεώνει

Η ωριαία αμοιβή της είναι 1.000 δολάρια. Πολλοί πάροχοι που σχετίζονται με διασημότητες θα προσφέρουν εκπτώσεις σε μεγάλα ονόματα για να τους προσελκύσουν, αλλά όχι η Wasser.

Laura Wasser

Η Laura Wasser είναι η δικηγόρος διαζυγίων που έχει εκπροσωπήσει πλήθος διασημοτήτων, μεταξύ των οποίων τον Τζόνι Ντεπ, την Κιμ Καρντάσιαν και την Αντζελίνα Τζολί.

Χρεώνει 1.000 δολάρια την ώρα, και αν τη ρωτήσει κανείς για την επιλογή της καριέρας της, θα ανασηκώσει τους ώμους και θα πει ότι είναι ένας ρόλος για τον οποίο γεννήθηκε. Πλέον, είναι μία από τις πιο γνωστές δικηγόρους διαζυγίων διασημοτήτων στο Λος Άντζελες.

«Είμαι η Laura Allison Wasser, οπότε τα αρχικά μου είναι LAW. Και οι δύο γονείς μου είναι δικηγόροι», δήλωσε στο Business Insider. «Αλλά όταν με ρώτησαν “θα γίνεις δικηγόρος;” είπα “ποτέ”. Αλλά πήγα να δουλέψω στον μπαμπά μου για το καλοκαίρι, επειδή χρειαζόμουν τα χρήματα, και ειλικρινά το ερωτεύτηκα» εξήγησε.

Από εκείνο το μοιραίο πέρασμα μετά το κολέγιο, η Wasser, 54 ετών σήμερα, έχει προσληφθεί από ένα πλήθος διασημοτήτων για να χειριστεί τους χωρισμούς τους μέσω της εταιρείας της στο Century City, Wasser, Cooperman & Mandles.

Οι διάσημοι πελάτες της

Μεσολάβησε για το επίμαχο διαζύγιο της Kelly Clarkson και συνεργάστηκε με την Angelina Jolie -για λίγο καιρό τουλάχιστον- και τον Johnny Depp, σε υποθέσεις εναντίον του Brad Pitt και της Amber Heard, αντίστοιχα. Η Wasser βοήθησε επίσης την Kim Kardashian να κόψει συζυγικούς δεσμούς όχι μία αλλά δύο φορές: πρώτα με τον Kris Humphries και στη συνέχεια με τον Ye – πρώην Kanye West.

Άλλοι προηγούμενοι πελάτες της είναι οι Christina Aguilera, Patricia Arquette, Maria Shriver και Dr. Dre. Είπε ότι το πελατολόγιό της ήταν περίπου 50% άνδρες και 50% γυναίκες, αλλά ότι συνήθως αντιπροσώπευε την οικονομική μηχανή κάθε διαζυγίου – δεν είναι περίεργο που το TMZ την ονόμασε «βασίλισσα των διαζυγίων» για την επιδέξια διάλυση γάμων που έκαναν θραύση στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

Η ωριαία αμοιβή της είναι 1.000 δολάρια. Πολλοί πάροχοι που σχετίζονται με διασημότητες θα προσφέρουν εκπτώσεις σε μεγάλα ονόματα για να τους προσελκύσουν, αλλά όχι η Wasser.

«Το καταλαβαίνω. Αλλά δεν βοηθάει πραγματικά το εμπορικό σήμα μου να έχω εκπροσωπήσει μια διασημότητα», δήλωσε.

Ζει ακόμη στο Λος Άντζελες, όπου μεγάλωσε, με τους δύο γιους της – από διαφορετικούς πρώην άνδρες, κανέναν από τους οποίους δεν παντρεύτηκε. Ωστόσο, ήταν παντρεμένη μια φορά.

«Για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όταν ήμουν 25 ετών, στο δεύτερο έτος της Νομικής Σχολής», είπε. «Διατηρώ επαφή περισσότερο με την οικογένειά του παρά με εκείνον. Κράτησε περίπου 14 μήνες, και όταν χωρίσαμε δεν είχαμε τίποτα άλλο εκτός από χρέη και ένα πιτ μπουλ που το έλεγαν Raul».

Η ίδια μοιράστηκε στο Business Insider πώς ξεκίνησε και πώς είναι να δουλεύεις για δυστυχισμένους διάσημους πρώτης κατηγορίας.

«Ήταν η ιδανική δικηγόρος διαζυγίου, ακόμη κι αν δεν το ήξερε στην αρχή»
Η Wasser μεγάλωσε στο Beverly Hills της Καλιφόρνια, όπου αποφοίτησε από το σχολείο που αποτέλεσε έμπνευση για το West Beverly Hills High School στο «90210». Τα διαζύγια μεταξύ των γονέων των ελίτ συνομηλίκων της ήταν συνηθισμένο φαινόμενο, όπως λέει, και ο πατέρας της, ο Dennis, τα χειριζόταν συχνά. Οι γονείς της ίδιας της Wasser χώρισαν φιλικά όταν εκείνη ήταν 16. Η μητέρα της πέθανε το 2019.

«Πήγαινες στο bar mitzvah κάποιου και έλεγες ότι είσαι η κόρη του Dennis Wasser και σου έλεγαν “Είσαι σε αυτό το τραπέζι” ανάλογα με το αν ο μπαμπάς μου είχε εκπροσωπήσει τη μαμά ή τον μπαμπά», είπε.

Για το λύκειο και το κολέγιο γύρισε όλο τον κόσμο -ένα διάστημα σε οικοτροφείο στην Ελβετία, έναν χρόνο στην Αυστραλία- πριν επιστρέψει στην πατρίδα της για να εργαστεί ως υπάλληλος με τον πατέρα της. Είχε ειδικευτεί στη ρητορική στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Μπέρκλεϊ, και γρήγορα συνειδητοποίησε ότι αυτό που αγαπούσε περισσότερο σε αυτές τις σπουδές ήταν ζωτικής σημασίας σε υποθέσεις διαζυγίων, όπως ήταν και η ηλικία και το φύλο της.

«Έχει να κάνει με το να ακούς τα προβλήματα των ανθρώπων και να βρίσκεις την αφήγηση για την επίλυσή τους», είπε. «Και ήμουν 25 ετών, όταν δεν υπήρχαν πολλοί νεότεροι άνθρωποι που ασχολούνταν με αυτό το είδος δικαίου. Ήταν μόνο ηλικιωμένοι άνδρες, οπότε μπήκα σε αυτό εκπροσωπώντας νέους ανθρώπους που ήταν σε θέση να συσχετιστούν με μια νεότερη γυναίκα, όχι με κάποιον γέρο με κοστούμι. Έχω ένα τατουάζ. Δεν πρόκειται να τους κρίνω αν πουν: “Ήμουν έξω και κάπνιζα την πίπα μου και με έπιασε η νταντά”».

Διαβάστε ακόμη: