Την καλύτερη αφορμή βρήκε η Land Rover για να δημιουργήσει μια νέα συλλεκτική έκδοση του Defender.

O λόγος για το νέο Defender 75th Limited Edition, το οποίο όπως προδίδει το όνομά του, τιμάει τα 75 χρόνια ιστορίας του μοντέλου, ενώ θα έχει συλλεκτικό χαρακτήρα. Ήταν το μακρινό 1948 όταν η Land Rover στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Άμστερνταμ παρουσίασε το Defender Series I, το οποίο έμελλε να ανοίξει τον δρόμο στη μετέπειτα πλούσια γκάμα με τα SUV της βρετανικής εταιρίας, τα οποία διακρίνονται σε κάθε είδους off-road πρόκληση.

Άμεσα αναγνωρίσιμο κάνει το νέο Defender 75th Limited Edition η πράσινη βαφή “Grasmere Green”, η οποία χρησιμοποιήθηκε στο αμάξωμα και στους τροχούς. Παράλληλα, το λογότυπο της νέας έκδοσης σε διάφορα σημεία υπενθυμίζει το ξεχωριστό και συλλεκτικό του χαρακτήρα. Στο εσωτερικό του συναντάμε την ίδια απόχρωση στο οριζόντιο διακοσμητικό ένθετο του ταμπλό και στα πάνελ των θυρών.

Το νέο Defender 75th Limited Edition βασίζεται στην κορυφαία εξοπλιστική έκδοση HSE, επομένως στη φαρέτρα του έχει 3D κάμερα, Matrix LED προβολείς, επιφάνεια για επαγωγική φόρτιση smartphone, head-updisplay, ηχοσύστημα της Meridian, προγράμματα οδήγησης για off-road διαδρομές, σύστημα πολυμέσων Pivi Pro με οθόνη 11,4 ιντσών και over the air ενημερώσεις λογισμικού.

Παράλληλα, ενισχύεται εξοπλιστικά με πανοραμική γυάλινη ή υφασμάτινη οροφή, κλιματισμό τριών ζωνών, θερμαινόμενα/ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα προς 14 κατευθύνσεις εμπρός καθίσματα και θερμαινόμενο τιμόνι. Προαιρετικά προσφέρεται ηλεκτρικά αναδιπλούμενος κοτσαδόρος και ελαστικά παντός καιρού.

Διατίθεται με τρίθυρο (Defender 90) και πεντάθυρο (Defender 110) αμάξωμα, ενώ η γκάμα του περιέχει plug-in υβριδικό σύστημα, βενζινοκινητήρα P400 και πετρελαιοκινητήρα  D300 που συνδυάζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα.