Η Land Rover αποτελεί, χρόνια τώρα, συνώνυμο της περιπέτειας, των αναζητήσεων, των εκτός δρόμου απροσπέλαστων εξορμήσεων και των δύσκολων εξερευνήσεων σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης, γράφοντας την δική της ιστορία στον χώρο της offroad αυτοκίνησης. Θέλοντας να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο την υπεραξία των αποστολών της και την ιστορία της μάρκας, κατασκευάζει 25 μόνο συλλεκτικά Defender Works V8 Trophy II με ξεχωριστή εμφάνιση και φινέτσα μέσα-έξω!

Κάθε ένα μοντέλο από τα συλλεκτικά Defender, φέρει ένα μοναδικό καμουφλάζ, το οποίο αντιπροσωπεύει 23 σκληροτράχηλες τοποθεσίες, που το θρυλικό 4×4 έχει «δαμάσει» κατά την διάρκεια της 70χρονης περιπετειώδους ιστορίας του. Όπως από το Camel Trophy για παράδειγμα. Η ειδικών αποστολών εξειδικευμένη ομάδα της Land Rover Classic, επέλεξε μοντέλα που κατασκευάστηκαν ανάμεσα στα έτη 2012-16 και αφού τα «έγδυσε» εντελώς, τα ανακατασκεύασε στο χέρι, χρησιμοποιώντας βελτιωμένη τεχνολογία και νέες υψηλές προδιαγραφές στους περισσότερους τομείς.

Εξωτερικά το θηριώδες Defender, ξεχωρίζει από το ξεχωριστό ασπρόμαυρο καμουφλάζ που επιμελήθηκαν επιτυχημένα οι σχεδιαστές της Land Rover Special Vehicles. Το συλλεκτικό αυτό όχημα, διαθέτει την εμφάνιση σε απόχρωση του FujiWhite, ενώ το καπό (με σατινέ επιπλέον επίστρωση για μείωση της αντανάκλασης σε πολύ φωτεινές συνθήκες) όπως και η οροφή είναι σε απόχρωση Narvik Black, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια ισορροπημένη αντίθεση.

Την υπογραφή στο «μαχητικό» φινίρισμα του οχήματος, βάζουν οι εντυπωσιακές 18άρες αλουμινένιες ζάντες Sawtooth σε απόχρωση Gloss Black. Συμπληρωματικά στο εξωτερικό look προστέθηκαν σκαλοπάτια στο πλάι, εξωτερικό ρολ – μπαρ για ακόμα περισσότερη ακαμψία και προστασία στο αμάξωμα, πίσω σκάλα για την σχάρα στην οροφή, ευμεγέθης μπάρα φώτων led στο μπροστινό μέρος καθώς και ένα βαρούλκο μπροστά για κάθε χρήση έλξης.

Όσον αφορά τις χλιδάτες πινελιές στο εσωτερικό, αυτές δίνουν μια ξεχωριστή αίσθηση πληρότητας, χρηστικότητας και ασφάλειας.

Έτσι, τα εργονομικά καθίσματα δύο τόνων της Recaro αλλά και οι πόρτες, το ταμπλό καθώς και η οροφή, είναι επενδυμένα με αυθεντικό δέρμα Windsor με χειροποίητες ραφές και φινίρισμα. Όσον αφορά την πληροφορία στην πλοήγηση και την συνδεσιμότητα φορητών gadget και πολυμέσων, το προηγμένο από την εταιρεία συγκρότημα infotainment τα κάνει όλα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι το πολύ όμορφο ρολόι της Elliot Brown στο κέντρο του ταμπλό που καθρεπτίζει το σχέδιο του εξωτερικού καμουφλάζ!

Η καρδιά του συλλεκτικού Defender, είναι ο χωρητικότητας 5 λίτρων κινητήρας βενζίνης σε σχεδίαση V8, ο οποίος αποδίδει 405 ίππους και 520 Nm ροπής, ικανά να βγάλουν ασπροπρόσωπο το όχημα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες off – road. Σε συνάρτηση δε με το εξελιγμένο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της γνωστής ZF, το Defender διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ένα αυτοκίνητο «περιπέτειας» για να κινείται ανεμπόδιστα σε κάθε τύπο οδοστρώματος, με κάθε καιρό και με όποιες αντικειμενικές δυσκολίες προκύψουν.

Οι άνθρωποι της Land Rover όμως δεν σταμάτησαν μόνο εκεί, αλλά βελτίωσαν με νέες αναβαθμίσεις τόσο την ανάρτηση, όσο και το σύστημα διεύθυνσης όπως και τα φρένα. Η γκάμα παραγωγής των 25 συλλεκτικών Defender, θα εμπεριέχει 5 Double Cab Pick Up, ενώ τα υπόλοιπα 20 θα αποτελούνται από δέκα εκδόσεις του τύπου 90 και δέκα εκδόσεις του τύπου 110.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεύμα: Τα σενάρια για τις νέες επιδοτήσεις της κυβέρνησης

Πόσο κοστίζει να μεγαλώσεις ένα παιδί: Έρευνα το υπολόγισε ακριβώς

Δράμα: Σε σοβαρή κατάσταση ο τραυματίας από κεραυνό – Μαρτυρίες από τους διασώστες των δρομέων