Για αχώριστες παρέες και πολυμελείς οικογένειες η Land Rover δημιούργησε το νέο Defender 130.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρία το επερχόμενο Defender 130 θα προσφέρει off-road περιπέτειες στους έως 8 επιβάτες που μπορεί να φιλοξενήσει η καμπίνα του. Η πρόσθετη τρίτη σειρά καθισμάτων στο Defender 130 αυξάνει σημαντικά την πρακτικότητά του. Προσφέρει τρία καθίσματα, όπως και η δεύτερη σειρά καθισμάτων, ενώ πιο μπροστά τους βρίσκεται ο οδηγός και ο συνοδηγός.

Η Land Rover τονίζει ότι το εσωτερικό του Defender 130 θα είναι ευρύχωρο, πολυτελές και με τις πιο πρόσφατες ψηφιακές τεχνολογίες. Η γκάμα του Defender θα είναι πλέον πιο πλούσια από ποτέ, καθώς θα περιλαμβάνει το τρίθυρο 90, το πεντάθυρο 110, το 8θεσιο 130 και την επαγγελματική Hard Top έκδοσή του.

Στην παραπάνω πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου Defender 130 το βλέπουμε να σκαρφαλώνει σε έναν αμμόλοφο. Παρότι το προφίλ του δεν διακρίνεται ξεκάθαρα από την άμμο που εκτινάσσεται, είναι ορατό το μακρύτερο πίσω τμήμα του, η επέκταση της οροφής και το μεγαλύτερο πίσω παράθυρο. Εκτιμάται ότι το μήκος του νέου Defender 130 θα ξεπερνάει τα 5 μέτρα, για την ακρίβεια θα φτάνει τα 5.100 χλστ.

Σχετικά τώρα με τους κινητήρες που θα το τροφοδοτούν μάλλον θα είναι οι ίδιοι που συναντάμε και στην υπόλοιπη γκάμα του Defender. Εξαίρεση, δε, θα αποτελέσει ο ισχυρότερος V8 turbo των 5.0 λίτρων, με ισχύ 525 ίππους και ροπή 846 Nm.

Η αποκάλυψη του νέου Defender 130 θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει και το βιβλίο των παραγγελιών του.