Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis Κάρλος Ταβάρες προβλέπει ένα λαμπρό μέλλον για τη Lancia που έχει μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός αγοράς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζει το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Ypsilon, την αναγέννηση της θρυλικής Delta, ενώ στο πρόγραμμα βρίσκεται και ένα μοντέλο με ονομασία από το παρελθόν, την Aurelia. Η νέα Lancia Delta θα επιστρέψει το 2026 ως αμιγώς ηλεκτρική, συνεχίζοντας κατά κάποιον τρόπο τη δυναμική του αυτοκινήτου ως μεγάλος πρωταγωνιστής στα ράλι στη 10ετία του 1980, ασχέτως που δεν υπάρχει διαθέσιμη με θερμικούς κινητήρες.

Την ίδια χρονιά, μάλλον προς το τέλος του 2026, αναμένεται η δεύτερη ηλεκτρική Lancia σε στυλ crossover, ενώ πριν το 2024, θα δούμε το νέο Ypsilon, στην πέμπτη γενιά, που ενδεχομένως θα φέρει και θερμικούς κινητήρες, που θα βασίζεται στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα STLA Small που πιθανότατα θα κάνει ντεμπούτο μαζί με το νέο Fiat Panda. Αυτά περί Lancia.

Στη Stellantis, όμως, ανήκει και η Jeep, όπου το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Jeep αναμένεται το 2023. Σύμφωνα με τον Κάρλος Ταβάρες η Jeep έχει τις δυνατότητες να γίνει Νο1 στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών SUV. Ο Stellantis έχει σαν στόχο να γίνει πρωταθλητής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ως εκ τούτου εργάζεται για να διασφαλίσει ότι το 100% των πωλήσεων στην Ευρώπη και το 50% των πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιπροσωπεύονται μόνο από οχήματα μηδενικών εκπομπών έως το τέλος της δεκαετίας.

Και για να γίνει ο στόχος πραγματικότητα, 75 ηλεκτρικά μοντέλα αναμένονται μέχρι το 2030. Και στη φρενίτιδα της ηλεκτροκίνησης αναμένεται το νέο ηλεκτρικό Fiat Panda, το SUV Fiat Uno Cross και το νέο μικρότερο μεταξύ των SUV της Alfa Romeo υπό την ονομασία Brenero, το οποίο θα είναι επίσης ηλεκτρικό και αναμένεται το 2024.

Όλα αυτά τα μοντέλα και όσα ετοιμάζονται από τη Stellantis με τα σήματα Alfa Romeo, Abarth, Fiat, Lancia, Jeep, θα τα γνωρίσουμε στη χώρα μας κάτω από τη νέα αντιπροσωπεία και μέσα από νέες παραμέτρους διανομής, προβολής και επικοινωνίας όπου βάση πληροφοριών είναι ζήτημα ημερών η επίσημη ανακοίνωση της νέας εταιρίας που θα παραλάβει τη σκυτάλη από την FCA Greece.