Το πολυπόθητο και πολυσυζητημένο come back της Lancia πλέον δεν αποτελεί φήμη, καθώς επιβεβαιώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lancia, Luca Napolitano, επιβεβαίωσε ότι η γκάμα της θρυλικής ιταλικής εταιρίας θα επεκταθεί με νέα μοντέλα, τα οποία δε θα πωλούνται μόνο στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η Lancia εδώ και αρκετά χρόνια έχει πέσει σε κώμα, καθώς στην γκάμα της υπάρχει μόνο η Ypsilon, με τη μορφή που έχει από το 2011, ενώ διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Ιταλίας.

Μετά τη συγχώνευση της PSA και της FCA που είχε ως αποτέλεσμα η γέννηση του Ομίλου Stellantis, το μέλλον της Lancia άρχισε να διαγράφεται πιο λαμπρό. Η αναγέννηση της Lancia θα υλοποιηθεί μέσα από την επόμενη γενιά της Ypsilon, η οποία θα προσφέρεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά και με εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Αναμένονται επίσης και δύο νέα μοντέλα από τη Lancia, ένα crossover και ένα hatchback. Ανυπομονησία υπάρχει και για τη νέα Delta, για την οποία όμως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, τουλάχιστον μέχρι το 2026.

Οι νέες Lancia θα διατίθεται από το 2024 και εκτός ιταλικών συνόρων, καθώς αρχικά θα κάνουν απόβαση σε Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία, ενώ τον επόμενο χρόνο θα ακολουθήσει και η αγορά της Βρετανίας. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια σκέψη για επιστροφή της Lancia στην αγορά της Αμερικής.

Μένει να δούμε αν η Lancia εκτός από τις παραπάνω ευρωπαϊκές χώρες, θα τιμήσει στο εγγύς μέλλον και την Ελλάδα με την παρουσία της. Πιστεύετε ότι εγχώριο κοινό της επιφυλάσσει θερμή υποδοχή;

Στην αυγή μιας νέας εποχής η Lancia επιθυμεί να δημιουργήσει premium μοντέλα, με υψηλή ποιότητα και ιταλική σχεδιαστική φινέτσα. Βέβαια η Lancia δε θα παρεκκλίνει από τον κανόνα της ηλεκτροκίνησης. Έτσι από το 2026 θα έχει στην γκάμα της αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα.