Σχεδιασμένο στο κέντρο σχεδιασμού της Fiat για τη Νότια Αμερική, το νέο μοντέλο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μέλος της Stellantis, θα συνδυάζει τις γραμμές ενός SUV με εκείνες ενός κομψού τετράθυρου κουπέ.

Θα φέρει την ονομασία Fastback και η καριέρα του θα ξεκινήσει από τη Βραζιλία, μια χώρα που στους καταναλωτές τους αρέσουν τα 4θυρα κλασικά αμαξώματα καθώς και αυτά με τα κουπέ χαρακτηριστικά όπως θα φέρει το Fastback. Η βάση κατασκευής –δάπεδο– θα είναι η ίδια που χρησιμοποιείται και στο Fiat Pulse, ένα SUV που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρία με προορισμό τη συγκεκριμένη αγορά. Με μήκος 4,4 μέτρα και πλάτος 1,7 μέτρα, το Fastback απευθύνεται σε οικογένειες προφέροντας και αρκετό χώρο αποσκευών.

Θα είναι η πρώτη φορά που η Fiat θα δώσει το «παρών» σε αυτήν την κατηγορία, που όμως η Stellantis την «παίζει» πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα, με τα καινούργια μοντέλα της, όπως το Peugeot 408 (ίδιο σε όλες τις αγορές, με μόνη εξαίρεση την Κίνα που στο logo 408 θα προστεθεί το Χ) η Citroen με το νέο C4 X και η DS Automobiles με το DS4.

Τι κινητήρες θα φέρει; Ενδεχομένως τους ίδιους που φοράει και το Pusle. O ενός λίτρου turbo των 130 ίππων και ο 1.7 επίσης turbo των 175 ίππων σε συνδυασμό με δύο διαφορετικούς τύπους αυτόματου κιβωτίου, τόσο CVT όσο και διπλού συμπλέκτη. Σε σχέση με το Pulse το ταμπλό θα φέρει νέα σχεδίαση και η οθόνη ψυχαγωγίας θα είναι συμβατή με Apple Car Play και το Android Auto.

Δεν έχει αναφερθεί εάν θα υπάρξουν εξηλεκτρισμένες εκδόσεις, ή αμιγώς ηλεκτρική, ενώ δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί εάν υπάρχει σκέψη για εισαγωγή στην Ευρώπη, που θα φέρει φυσικά μια ελαφρώς αναθεωρημένη έκδοση σε αισθητικό επίπεδο για να ικανοποιήσει τα δυτικά γούστα.