Προχωρούν οι διαγωνισμοί για Vouliagmenis Mall & Riviera Galleria στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο διαγωνισμός για το μελετητικό σκέλος του mega εμπορικού κέντρου στην πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, το Vouliagmenis Mall, έχει πάρει παράταση για τις 30 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο όπως και σε άλλα έργα στην επένδυση του Ελληνικού.

Δηλαδή σε πρώτη φάση για το mall θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την ανάληψη του έργου Early Contractor Involvement, που αφορά τη μελέτη του έργου.

Σε δεύτερη φάση θα αποφασισθεί αν ο ίδιος ανάδοχος θα αναλάβει και την κατασκευή του έργου.

Κάτι τέτοιο έγινε ήδη και στον ουρανοξύστη κατοικιών, Riviera Tower, με το σχήμα Intrakat – Bouygues.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, ο ανάδοχος για το mall θα έχει επιλεγεί την άνοιξη.

Σε αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα κινείται και το έτερο μεγάλο εμπορικής φύσης έργο στο Ελληνικό, το Riviera Galleria στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, ο διαγωνισμός για το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το Μάιο.

Πως προχωρά η προετοιμασία για τα δύο εμπορικά “διαμάντια” στο Ελληνικό

Aναφορικά με την εμπορική ανάπτυξη εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου («Commercial Hub») στην περιοχή της Λεωφ. Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα το Vouliagmenis Mall, έχει ήδη κατατεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος (EoI) από ενοικιαστές για το 92% της μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA) ενώ έχουν ήδη υπογραφεί Heads of Terms (HoT) για περίπου 25% του GLA. Εντός του 2023 αναμένεται να έχουν υπογραφεί HoT για το 65% του GLA.

Για το Riviera Galleria, τον Οκτώβριο 2022 υποβλήθηκε η αίτηση για την προ-πιστοποίηση (precertification) του έργου στη «χρυσή» (gold) κατηγορία σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα ταξινόμησης βιώσιμων κτιρίων LEED.

Τον Οκτώβριο 2022 το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής γνωμοδότησε θετικά για το χαρακτηρισμό του Riviera Galleria ως Κτιρίου Ειδικής Αρχιτεκτονικής Σχεδίασης (ένα εκ των σημαντικών προ απαιτούμενων για την αδειοδότηση).

Επίσης, έχει ήδη κατατεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος (EoI) από ενοικιαστές για το 71% του GLA ενώ έχουν ήδη υπογραφεί HoT για περίπου 3% του GLA.

Διαβάστε ακόμη: