Με τις μηχανές να αυξάνουν ολοένα και μεγαλύτερη ταχύτητα το έργο του Ελληνικού αναπτύσσεται όλο και περισσότερο.

Την αρχή έκαναν τα έργα υποδομής (AVAX), για να συνεχίσει ο Riviera Tower (INTRAKAT – BOUYGUES) και έπεται και συνέχεια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Lamda Development για την πορεία των έργων στο The Ellinikon, προκύπτουν οι εξής εξελίξεις:

1. The Ellinikon Mall (πρώην Vouliagmenis Mall): η οικοδομική άδεια εκσκαφών εκδόθηκε τον Ιούλιο 2023 ενώ η οικοδομική άδεια ανέγερσης του Επιχειρηματικού Κέντρου (Commercial Hub), εντός του οποίου θα αναπτυχθεί και το Ellinikon Mall, εκδόθηκε το Νοέμβριο 2023.

Ο ανάδοχος για την εργολαβία των εκσκαφών ΑΚΤΩΡ ξεκίνησε τις εκσκαφές και τις πρόδρομες εργασίες στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023 με στόχο την ολοκλήρωση των εργασιών τον Ιούνιο 2024. Τα επόμενα ορόσημα περιλαμβάνουν την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών το Β’ Εξάμηνο 2024 με εκτιμώμενη ολοκλήρωση της κατασκευής εντός του Α’ Εξαμήνου 2027.

Vouliagmenis Mall - Πηγή: Lamda Development
2. Riviera Galleria: η οικοδομική άδεια εκδόθηκε τον Ιούνιο 2023 ενώ οι κατεδαφίσεις και η μεταφορά και επαναλειτουργία των δικτύων υποδομών που εξυπηρετούν τη Μαρίνα Αγίου Κοσμά έχουν ολοκληρωθεί. Η δημοπράτηση για την ανάθεση εργολάβου είναι στο τελικό της στάδιο. Tα επόμενα ορόσημα περιλαμβάνουν την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών το Α’ Εξάμηνο 2024 με εκτιμώμενη ολοκλήρωση της κατασκευής εντός του Α’ Εξαμήνου 2026.
H Marina Galleria στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development

3. Riviera Tower: η θεμελίωση του πύργου ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο 2023. Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σκυροδέτησης των 2 υπογείων του πύργου ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του Podium. Τα πρώτα επίπεδα του πύργου είναι πλέον ορατά από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Συγκεκριμένα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες φέροντος οργανισμού της ανωδομής, με τη σκυροδέτηση των δύο (2) κεντρικών πυρήνων ανελκυστήρων/κλιμακοστασίων μέχρι και τον 2ο όροφο.

Πηγή: Lamda Development

4. The Cove Residences: ολοκληρώθηκαν οι αρχαιολογικές εργασίες στα οικόπεδα του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου καθώς και οι εκσκαφές στο σύνολο των 4 οικοπέδων. Στα οικόπεδα 5-6 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σκυροδέτησης θεμελίωσης, ενώ στο οικόπεδο 6 ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες σκυροδέτησης της πλάκας ισογείου. Στα οικόπεδα 7-8 βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες σκυροδέτησης της θεμελίωσης.

Cove Villas & Cove Residences - Πηγή: Lamda Development

5. The Cove Villas: ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες κατεδαφίσεις, εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες για 12 οικόπεδα ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας για επιπλέον 7 οικόπεδα.

6. Park Rise (BIG): η οικοδομική άδεια εκδόθηκε το Δεκέμβριο 2023 ενώ οι πρόδρομες εργασίες/εκσκαφές θα ξεκινήσουν εντός του Απριλίου 2024.

Little Athens Project, Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development

Μέσα στο 2023 πραγματοποιήθηκαν κεφαλαιουχικές δαπάνες (CAPEX) €171εκ ενώ το συμβασιοποιημένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο υποχρεώσεων για CAPEX ανήλθε την 31.12.2023 σε περίπου €0,6δισ.

Διαβάστε ακόμη: