Η ανάπτυξη της Automobili Lamborghini συνεχίζεται, γράφοντας και πάλι αποτελέσματα ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του 2023, σε γενικές γραμμές, σε σύγκριση με το 2022.

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την εταιρεία από το Sant’Agata Bolognese (εκεί είναι τα κεντρικά της), που συνδυάζει την 60ή επέτειό της με το λανσάρισμα του πρώτου υβριδικού της, της νέας Lamborghini Revuelto, τα οικονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν τη δύναμη της στρατηγικής της εταιρείας και την εφαρμογή αυτής της στρατηγικής.

Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2023 έκλεισε με τις καλύτερες επιδόσεις από ποτέ σε επίπεδο εσόδων και κερδοφορίας. Ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 728 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 22,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Τα λειτουργικά έσοδα, επίσης, παρουσίασαν ρεκόρ, από 178 ευρώ σε 260 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του έτους και αντίστοιχη κερδοφορία 35,7%. Πολύ ισχυροί αριθμοί που αθροίζονται σε μια τράπεζα παραγγελιών που, σχεδόν εξ ολοκλήρου, καλύπτει την παραγωγή του 2024.

Μεταξύ των θετικών στοιχείων είναι φυσικά και αυτά που σχετίζονται με τις παραδόσεις αυτοκινήτων. Τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, η Automobili Lamborghini παρέδωσε 2.623 αυτοκίνητα –το καλύτερο αποτέλεσμα όλων των εποχών–, 84 περισσότερα από τα 2.539 του πρώτου τριμήνου του περασμένου έτους.

Η Urus συνεχίζει να είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις με 1.599 μονάδες, ακολουθούμενη από την Huracán, sold out μέχρι το τέλος της παραγωγής και την Aventador, την οποία ολοκλήρωσε να παράγει η Lamborghini το 2022.

Αριθμοί που αθροίζονται με αυτούς του νέου plug-in hybrid Revuelto για το οποίο υπάρχει λίστα παραγγελιών που επιβεβαιώνει την επιτυχία του αυτοκινήτου μετά την αποκάλυψή του τον Μάρτιο.

Δυνατό το ξεκίνημα του 2023, λοιπόν. Η 60η επέτειος περιλαμβάνει μέχρι στιγμής την παρουσίαση της Lamborghini Revuelto, του πρώτου plug-in υβριδικού στην ιστορία της εταιρείας του Sant’Agata Bolognese, της μικρής κοινότητας στη μητροπολιτική περιοχή της Μπολόνια (Εμίλια – Ρομάνια), αντιπροσωπεύοντας το πρώτο βήμα προς τον υβριδισμό ολόκληρης της γκάμας των μοντέλων, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024.

Διαβάστε περισσότερα