Η ιταλική Italgas είναι κατά πληροφορίες ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του 100% των μετοχών της ΔΕΠΑ Υποδομών (65% ΤΑΙΠΕΔ, 35% ΕΛΠΕ), καθώς η οικονομική προσφορά που υπέβαλε υπήρξε κυρίαρχη και ανώτερη του 15% από εκείνη της τσέχικης EMI, που κατέβηκε στον διαγωνισμό σε συνεργασία με την Emma delta του γνωστού μας από τον ΟΠΑΠ και την Τρ. Πειραιώς Γιούρι Σμετς!

Όπως αναφέρουν απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στα πλαίσια της διακήρυξης του διαγωνισμού, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ κάλεσαν την Italgas, που αποτελεί τον μεγαλύτερο διαχειριστή δικτύων στην Ιταλία και τρίτο μεγαλύτερη στην Ευρώπη, να υποβάλει βελτιωμένη πρόταση στις 8 Σεπτεμβρίου!

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ θετική εξέλιξη για την οικονομία και τον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, όχι μόνο γιατί η ιδιωτικοποίηση προχωράει επιτυχώς αλλά και γιατί η ΔΕΠΑ Υποδομών καταλήγει στα χέρια ενός διαχειριστή δικτύων, που ξέρει τη δουλειά και θα την αναπτύξει και όχι στον έλεγχο των κερδοσκοπικών fund που κυνηγάνε υπεραξίες και όπως μπαίνουν έτσι και βγαίνουν…