Επίθεση από διαδηλωτές δέχθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εγκαταστάσεις του εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», με κύριο στόχο το τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα. Νωρίτερα, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία κατά των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού υπό των οποίων βρίσκεται η Κύπρος.

Κύπρος: Επίθεση από διαδηλωτές στο «Σίγμα»

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, σημειώθηκαν επεισόδια, με τους διαδηλωτές να πετάνε κροτίδες και να προκαλούν ζημιές βάζοντας φωτιά στα αυτοκίνητα των εργαζομένων του συγκροτήματος.

Οι διαδηλωτές μάλιστα εισέβαλαν και στο κτίριο προκαλώντας ζημιές, ρίχνοντας πέτρες.

Μπήκαν αρχικά στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος, ενώ κατόπιν κατευθύνθηκαν εντός του συγκροτήματος, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Σίγμα.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν ξανά στο Προεδρικό όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο. Σημειώθηκε ένας τραυματισμός αστυνομικού ο οποίος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες ενώ αναφέρονται και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Αναστασιάδης: «Πλήγμα κατά της δημοκρατίας»

Στην επίθεση, από διαδηλωτές,  στο Σίγμα αναφέρθηκε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ανακοίνωσή του.

«Απειλήθηκαν ζωές και καταστράφηκαν περιουσιακά στοιχεία. Κυρίως, όμως, τα περιθωριακά στοιχεία νόμισαν ότι θα εκβιάσουν τη Δημοκρατία μας», αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

«Τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και κορυφώθηκαν με την επίθεση εναντίον του συγκροτήματος «Δίας» συνιστούν πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό. Το κράτος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν, πόσω μάλλον από άτομα, τα οποία επικαλούμενα παράλογες θεωρίες συνωμοσίας προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα στον Μεσαίωνα. Το συντεταγμένο κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η Δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια έξαλλων και ανεύθυνων πολιτών», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Την επίθεση στο δημοσιογραφικό συγκρότημα καταδίκασε η Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της στο Τwitter, «την Ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία έχουμε χρέος να τις προστατεύσουμε με κάθε κόστος».