«Πλέον, η Γερμανία δεν είναι η “ατμομηχανή” της ανάπτυξης· δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση, άλλες χώρες βιώνουν καλύτερα την τρέχουσα κρίση», ισχυρίσθηκε ο Κρίστιαν Λίντνερ, υποστηρίζοντας ότι η πατρίδα του έχει μεγάλη ανάγκη από πολιτική δράση, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της, αναφερόμενος –εμμέσως– σε φοροελαφρύνσεις.

«Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει το καθήκον της, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», επεσήμανε από την Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στις προβλέψεις του ΔΝΤ για ανάπτυξη κατά 1.5% στη Γερμανία, ο Υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «έναν ευπρόσδεκτο λόγο», ώστε να ζητηθεί μία ατζέντα μεταρρυθμίσεων.

Άλλωστε, εντόπισε ότι «η Γερμανία υποφέρει ιδιαίτερα από τις δημογραφικές εξελίξεις και οι τιμές της ενέργειας –για αρκετά χρόνια– είναι πολύ υψηλότερες από ό,τι σε άλλα κράτη.

Τώρα, η κυβέρνηση εργάζεται για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη δημιουργία “δημοσιονομικών αναχωμάτων”, κυρίως έναντι του πληθωρισμού, ο οποίος εμποδίζει την ανάπτυξη», υπογράμμισε, προαναγγέλλοντας, παράλληλα, συγκεκριμένες ανακοινώσεις για την 31η Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, ο κ. Λίντνερ επαναβεβαίωσε την πρόθεση του Βερολίνου να συνεχίσει τη στήριξη, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η ανοικοδόμηση της χώρας θα χρειασθεί τη συλλογική προσπάθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και άλλων φορέων, «καθώς δε μπορεί να επιτευχθεί μονάχα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαβάστε ακόμη: