«Πρέπει να σκεφθούμε ότι ο αντίκτυπος των πολλαπλών κρίσεων δοκιμάζει ήδη την υπομονή των ανθρώπων και αν δεν υπάρξει αμέσως δράση για την υποστήριξη των πιο ευάλωτων, θα υπάρξουν συνέπειες», ανέφερε σε συνέντευξη στο CNN.
«Αν δεν μειώσουμε τον πληθωρισμό, αυτό θα βλάψει τους πιο ευάλωτους, διότι η “έκρηξη” των τιμών σε τρόφιμα και ενέργεια αποτελεί μία ενόχληση για εκείνους που βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, αλλά για τους φτωχούς ανθρώπους, μία τραγωδία. Επομένως, σκεφτόμαστε πρώτα τους φτωχούς όταν ζητάμε μία δυναμική επίθεση κατά του πληθωρισμού», τόνισε η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Οι Κεντρικές Τράπεζες σε όλον τον κόσμο δεν έχουν άλλη επιλογή πέραν των αυξήσεων στα επιτόκια, σε μία προσπάθεια καταπολέμησης του “κύματος” ακρίβειας, προσέθεσε.
«Η δημοσιονομική πολιτική, αν επιδιώξει με γενναιοδωρία να βοηθήσει τους πάντες, θα είναι στην πραγματικότητα ένα εμπόδιο στη νομισματική πολιτική, ένας εχθρός της, επειδή όταν αυξάνεις τη ζήτηση, αυτό ωθεί τις τιμές ξανά προς τα πάνω και μετά, πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη νομισματική σύσφιγξη», ισχυρίσθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
«Αν δεν είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε το αίσθημα της επιβίωσης και της αλληλεγγύης, αυτό θα συμβεί. Άνθρωποι θα βγουν στον δρόμο παγκοσμίως, εκτός εάν ληφθούν μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων από τον πληθωρισμό», κατέληξε η κ. Γκεοργκίεβα.
Διαβάστε ακόμη:
- Γιώργος Καπουτζίδης: Η υποτιθέμενη υποψηφιότητά του με τη ΝΔ απασχόλησε με ένταση και τοξικότητα το Τουίτερ
- Νίκλας Μπέντνερ: Γιατί οι ποδοσφαιριστές προτιμούν το σεξ επί πληρωμή από ένα one night stand
- Ο πόλεμος των μακαρονιών: Ιστορίες ενεργειακής… τρέλας στην Ιταλία
- Μαντόνα: Σπάει το κοντέρ της γελοιότητας στο νέο βιντεοκλίπ με την Tokischa