Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας, έχει αντιμετωπιστεί από τους Ουρανούς με χαρά, και αποτελεί έναν τρόπο για να… ευχηθούν χρόνια πολλά στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τα γενέθλιά του.

Η έκρηξη που κατέστρεψε τη ζωτικής σημασίας γέφυρα του στενού Κερτς που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη Ρωσία, έχει τόσο πρακτική όσο και συμβολική απήχηση καθώς δεν είναι μόνο μια κρίσιμη γραμμή ανεφοδιασμού για τις ρωσικές δυνάμεις στο νότο της χώρας αλλά και ένα προσωπικό έργο πάθους για τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μέσα σε λίγες ώρες από την έκρηξη, αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες στην Ουκρανία είχαν αναρτήσει κάποιο είδος meme ή αστείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να το γιορτάσουν, να κοροϊδέψουν τον Πούτιν ή να υπονοήσουν… ποιος μπορεί να ήταν πίσω από αυτό.

Στο Κίεβο έχει μάλιστα στηθεί μια μεγάλη ζωγραφιά που απεικονίζει την καμένη γέφυρα και οι Ουκρανοί ποζάρουν με χαρά μπροστά της.

Μεταξύ αυτών των… ειρωνικών αναρτήσεων βρίσκεται και η ανάρτηση της εθνικής σιδηροδρομικής υπηρεσίας της Ουκρανίας, η οποία δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Twitter της σιδηροδρομικής γραμμής της γέφυρας του στενού του Κερτς που τυλίχθηκε στις φλόγες και έγραψε: «Απαγορεύεται το κάπνισμα στα τρένα!», συνοδεύοντας το μήνυμα με ένα emoji που κλείνει το μάτι.

Διαβάστε ακόμη: