Σήμερα (21/04), η ρωσική πλευρά τόνισε ότι ενδεχόμενες νέες κυρώσεις από την πλευρά της Δύσης θα ζημιώσουν την παγκόσμια οικονομία. «Παρακολουθούμε στενά το ζήτημα, γνωρίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζουν νέες κυρώσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πιστεύουμε ότι τόσο οι τρέχουσες κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όσο και τα νέα επιπρόσθετα βήματα, που μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ένωση να σκέφτονται, θα πλήξουν την παγκόσμια οικονομία», προσέθεσε. Πριν από ένα 24άωρο, το Bloomberg μετέδωσε πως η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοι της Ουκρανίας εξετάζουν «μία πλήρη απαγόρευση των εξαγωγών στη Ρωσία», με τους αξιωματούχους να συζητούν αυτό το ενδεχόμενο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία, τον ερχόμενο μήνα. Η Ρωσία έχει πληγεί από διαδοχικά «κύματα» δυτικών κυρώσεων, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουάριο 2022.

«Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει αντιμετωπίσει τέτοιον όγκο κυρώσεων, όπως εμείς· επομένως, προσαρμοζόμαστε, εξελισσόμαστε, κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια, όμως, λαμβάνουμε και υπόψη τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τις σκέψεις των αντιπάλων μας», ισχυρίσθηκε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επεσήμανε μέσω επίσημης ανακοίνωσης ότι οι πρόσφατες ενέργειες και η ρητορική της Ουκρανίας δείχνουν ότι η Μόσχα χρειάζεται να συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Η επιχείρηση θα συνεχισθεί μέχρι να πραγματωθούν οι στόχοι της «αποναζιστικοποίησης και αποστρατιωτικοποίησης» και να εξαλειφθούν οι απειλές στην ρωσική ασφάλεια, τονίσθηκε.

Διαβάστε ακόμη: