Κατασβέστηκε πυρκαγιά που μαινόταν επί μία εβδομάδα σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στη δυτική Κούβα, αφού «στοίχισε» τη ζωή σε δύο ανθρώπους ενώ υπάρχουν, επίσης, 14 αγνοούμενοι και 132 τραυματίες.

«Στις επτά το πρωί ανακοινώθηκε πως η πυρκαγιά έσβησε», ανακοίνωσε η κουβανική προεδρία, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

«Περίπου εξήντα ειδικοί στην ιατροδικαστική εισήλθαν στη ζώνη της καταστροφής, με σκοπό να αρχίσει η επιχείρηση εύρεσης των πτωμάτων και των αγνοουμένων», επισημάνθηκε.

Η πυρκαγιά, που προκλήθηκε από κεραυνό, εκδηλώθηκε την 5η Αυγούστου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ματάνσας, τις μεγαλύτερες της Κούβας, σε απόσταση εκατό χιλιομέτρων ανατολικά της Αβάνας.

Κάηκαν τέσσερις δεξαμενές χωρητικότητας έως και 52 εκατομμυρίων λίτρων αργού πετρελαίου ή μαζούτ, από τις οκτώ που περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις.

Δύο πυροσβέστες «έχασαν» τη ζωή τους στην πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε, επίσης, τον τραυματισμό 132 ανθρώπων, 23 εκ των οποίων εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται μέχρι χθες (13/08).

Τέσσερις από εκείνους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η απώλεια εκατομμυρίων λίτρων καυσίμου, στρατηγικής σημασίας για την τροφοδοσία των θερμοηλεκτρικών σταθμών της χώρας, αναμένεται ότι θα επιδεινώσει την –ήδη τεταμένηκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί.